Home / Administratie / Lucian Goga: „Se preconizează ca funcţia de prefect să fie funcţie de demnitate publică, iar prefectul să fie numit politic”

Lucian Goga: „Se preconizează ca funcţia de prefect să fie funcţie de demnitate publică, iar prefectul să fie numit politic”

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, care este şi secretarul general al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR), a declarat marţi, 16 mai, în cadrul evenimentului „Ziua Porţilor Deschise la Palatul Administrativ”, că există voinţă politică şi se preconizează ca funcţia de prefect să fie funcţie de demnitate publică, informează www.agerpres.ro
„Schimbarea prefecţilor s-a petrecut într-o mare dinamică. (…) Prefectul este numit printr-o Hotărâre de Guvern şi tot printr-o Hotărâre de Guvern este schimbat din funcţie, de multe ori nici nu sunt anunţaţi. (…) Se pare că există voinţa politică – funcţia de prefect este de înalt funcţionar public – se preconizează ca funcţia de prefect să fie funcţie de demnitate publică, iar prefectul să fie numit politic. Indiferent dacă va fi aşa sau dacă va rămâne pe actuala formă, prefectul nu are decât o singură variantă: să vegheze la aplicarea legii”, a declarat Lucian Goga, răspunzând întrebărilor unor studenţi de la Facultatea de Drept Administrativ a Universităţii “Petru Maior” din Târgu Mureş.
Prefectul de Mureş a precizat că prin modificarea legii se preconizează şi reînfiinţarea funcţiei de secretar general al prefecturii, care să fie funcţie de înalt funcţionar public, care să asigure continuitatea în Instituţia Prefectului.
„Prefectul va pleca politic, iar secretarul general va asigura continuitatea”, a precizat Lucian Goga.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Licitație de 320 de milioane de lei pentru o centură ocolitoare nouă în Mureș!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA România, prin Direcția Regională de Drumuri și …