Noaptea Muzeelor 2017 în Târgu Mureș, 19-21 mai, expoziții, concerte, filme, spectacole și ateliere Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1855 Vizualizări

Noaptea Muzeelor 2017 în Târgu Mureș, 19-21 mai, expoziții, concerte, filme, spectacole și ateliere

Noaptea Muzeelor 2017 propune târgumureșenilor pe lângă expoziții și activități muzeale o mulțime de alte evenimente organizate de către secțiile Muzeului Județean Mureș în colaborare cu alte instituții de cultură și asociații culturale. Doar dacă ne gândim că evenimentele se vor desfășura în 17 spații, unde vor putea fi vizitate peste 20 de expoziții, se vor desfășura foarte multe ateliere, vor avea loc spectacole de teatru, proiecții de film și concerte, atunci întrebarea nu mai e ce faci în weekendul 19-21 mai, ci cum faci să ajungi în cât mai multe locuri și să explorezi cât mai mult din itinerariul propus de organizatori.

„Nu este doar un eveniment muzeal. Este un eveniment care însumează și adună nu numai instituții cultural, dar mai avem ca parteneri și firme private sau chiar Grădina Zoologică din Târgu Mureș, care este un partener de nădejde și îndrăgit de târgumureșeni”, a precizat Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, 16 mai, de la ora 12.00, în sala mică a Palatului Culturii. . Acesta i-a mai amintit pe cei de la Atelierul de Prezentare și Muzeul Petry, Ansamblul Mureșul și Teatrul Național.

Expoziție inedită – picturi ale maeștrilor europeni din secolele XVII-XVIII

„Primul vernisaj va fii joi, de la ora 18.00, se numește „Culorile Arcadiei” și este o expoziție adusă în parteneriat cu Muzeul Național de Artă din București și reprezintă capodopere din Colecția Zicy a Muzeului de Arte frumoase din Budapesta. Pentru prima oaraă în Târgu Mureș, vă putem prezenta, putem să aducem în fața publicului capodopere ale artei europene: școala olandeză, franceză, olandeză, italiană, germană. Această expoziție superb se poate vizita până în septembrie. Vă rog să nu ezitați și să o vizitați, pentru că după acea, numai în București veți putea viziona aceste capodopere”, ne-a transmis directorul Muzeului Județean.

Expoziția temporară „Culorile Arcadiei. Capodopere din Colecția Zicy a Muzeului de Arte Frumoase din Budapesta” va fi deschisă pe parcursul Nopții Muzeelor sâmbătă – de la ora 11.00 până nopatea la ora 2.00, și duminică, de la 10.00 până la 16.00.

Comorile muzeale mureșene

Vineri, vor fi vernisate alte două expoziții temporare: „Moda franceză în miniatură” la Muzeul de Științele Naturii, de la ora 12.00, și „Comori muzeale” în sala de expoziții din Cetatea Medievală a Muzeului Mudețean, de la ora 16.00.

Expoziția Comori muzeale prezintă activitatea Muzeului Județean, prezintă metodele de achiziții, modurile în care se îmbogățesc colecțiile muzeelor și ce se întâmplă cu obictele de patrimoniu după ce ajung la muzeu – cum sunt conservate sau restaurate. „Este o expoziție inedită, unde vor fi prezentate și cele mai noi achiziții”, a precizat Soós Zoltán.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri de la ora 18.00, în sala mare a Palatului Culturii, printr-un spectacolul concert „Tango Noche” al Companiei „András Lóránt”.

„Sâmbătă și duminică sunt o serie de evenimente cu care publicul târgumureșean s-a obișnuit deja. Este vorba despre deschiderea Muzeului de la ora 11.00, sunt foarte multe activități de pedagogie muzeală, iar duminică vor fi concertele în Piața Teatrului”, a adăugat Soós Zoltán. Concertele din 22 mai vor începe de la ora 17.00 cu formația Moonfellas, de la ora 18.30 va cânta Luiza Zan & Snaps Vocal Band, iar de la ora 20.30 – vor închide seara cei de la Speak Floyd, o formație tribute Pink Floyd din Cluj.

Intrarea la evenimentele de sâmbătă și duminică se va face pe baza brățărilor care se pot achiziționa de la secțiile Muzeului Județean și costă 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru elevi, studenți sau pensionari. Intrarea este gratuită pentru copii sub 6 ani. Pentru vizitarea expoziției „Culorile Arcadiei” se va aplica o taxă de intrare separată de 6 lei. De asemenea, cei de la Muzeul Județean au inclus în programul Nopții Muzeelor și proiecțiile de la Cinema Arta din cadrul Zilelor Filmului European.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE