Home / Cultură / Festival de nivelul Untold, în pregătire la Târgu-Mureş!

Festival de nivelul Untold, în pregătire la Târgu-Mureş!

Distribuie

Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş, a anunţat miercuri, 17 mai, într-o conferinţă de presă, că autorităţile locale intenţionează să înfiinţeze un festival de muzică pentru tineri care să se ridice la nivelul Festivalului Untold de la Cluj.

Discuţiile pentru înfiinţarea festivalului au fost demarate în urmă cu şase luni.

„Dacă la Cluj se poate, trebuie să se poată şi la Târgu-Mureş, indiferent dacă există cârcotaşi care altceva nu-şi doresc decât să ţină oraşul în loc. Vom ajunge la nivelul Clujului în câţiva ani. Anul trecut n-a putut să vină Untold la Târgu-Mureş pentru că aşa cum ştiţi a fost un an electoral în care anumiţi consilier locali s-au gândit că nu e bine să aloce bani pentru că vezi Doamne va pierde primarul Primăria, de parcă nu eram siguri că vom câştiga alegerile aşa cum am făcut-o în ultimii 20 de ani. Dacă este să vorbim despre tineri şi despre Untold, vom porni un festival – am vorbit cu consilierii cu UDMR – poate chiar anul acesta. Un festival mare de muzică care să se adreseze tinerilor, doar tinerilor, aşa cum există şi la Cluj. Nu ne vom putea apropia atât de mult cât ne dorim de Cluj, dar încet-încet cred că în trei-patru ani de zile cred că vom reuşi să ajungem să ne ridicăm la nivelul Clujului. Deocamdată suntem doar în discuţii, avem chiar discuţii înaintate, noi le-am pornit din decembrie (2016 – n.a.), dar a fost un Consiliu nou, în care domnii consilieri se uitau tot timpul peste umăr să vadă dacă nu cumva cineva fură ceva. Încet-încet şi-au dat seama că doar împreună în Consiliul Local putem face treabă”, a declarat Claudiu Maior.

În privinţa viitoarei locaţii a evenimentului, reprezentantul Primăriei municipiului Târgu-Mureş a indicat zona fostului Hipodrom şi chiar Complexul de Agrement şi Sport „Weekend”.

„Avem o locaţie mult mai frumoasă decât Clujul. Gândiţi-vă că începând de la strada Insulei şi tot ce înseamnă arealul la fostul Hipodrom, avem trei terenuri de fotbal pe care putem ţine. Trei, nu unul! Şi toate trei sunt în vecinătate, la două minute distanţă unul de celălalt. Avem Weekend. Avem patru baze în care dacă pornim un festival aşa cum ne dorim, eu zic că în trei ani de zile nu avem ce discuta cu Clujul. Dar important este să fie voinţă politică, oamenii să îşi dorească şi – de ce nu – toate societăţile şi societatea civilă să vină să ne dea idei”, a punctat Claudiu Maior.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene

Distribuie Un număr de 20 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.