FOTO: Simpozion studenţesc sub semnul multiculturalităţii, la Universitatea „Dimitrie Cantemir” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

FOTO: Simpozion studenţesc sub semnul multiculturalităţii, la Universitatea „Dimitrie Cantemir”

În data de 9 mai 2017, în cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș s-a desfășurat cea de-a cincea ediţie a Sesiunii de comunicări științifice a studenților și masteranzilor, pe patru mari secțiuni, corespunzătoare facultăților aferente: științe economice, drept, psihologie și geografie.

Anul acesta, simpozionul a fost unul mai inedit pentru că a implicat şi studenţii veniţi în universitatea noastră prin Programul Erasmus. Aceştia şi-au prezentat ţările de provenienţă, istoria, tradiţiile, dansurile, monumentele reprezentative, astfel, s-a  realizat un periplu imaginar prin culturi şi civilizaţii diverse: India, Malaiezia, China şi Turcia. Acest eveniment a fost pentru noi toţi o provocare, pentru că am realizat că deşi aparent suntem foarte diferiţi, totuşi avem şi valori comune, am conştientizat şi mai mult adevărul afirmaţiei lui Umberto Eco care spunea: „Frumuseţea cosmosului este dată nu numai de unitatea în varietate, ci şi de varietatea în unitate, Numele trandafirului…”

Ca în fiecare an, studenții și masteranzii, coordonați de cadrele didactice, și-au prezentat proiectele finalizate, aferente lucrărilor de licență sau masterat, însă și studenții din anii mai mici au avut posibilitatea să-și prezinte proiectele la care au lucrat sau pur și simplu să asiste la prezentările făcute de colegi.

Sesiunea de comunicări a constituit, în fiecare an, o oportunitate bine venită, mai ales pentru studenţii din anii terminali, pentru că ei, au posibilitatea de a face un exercițiu ”în public” înainte de susținerea licenței sau dizertației. Cele mai bune lucrări au fost premiate, iar pe parcurs autorii au posibilitatea de a le transforma în articole ştiinţifice care se vor publica în revista universității,  „Academica Science Journal. Studia Series”.

Conf. univ. dr. Maria OROIAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE