Buget de 11.500 de lei pentru „Orășelul Copiilor”, la Reghin Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 354 Vizualizări

Buget de 11.500 de lei pentru „Orășelul Copiilor”, la Reghin

Consilierii locali reghineni au fost convocați marți, 16 mai, ora 13:00 în ședință extraordinară, pe ordinea de zi aflăndu-se patru proiecte de hotârâre. Primul dintre acestea a vizat rectificarea bugetului general al Municipiului Reghin. Rectificări s-au înregistrat la capitolul Cheltuieli, astfel, la secțiunea ”Alte servicii publice generale” fondul de rezervă a fost diminuat  cu suma de 130.000 lei după cum urmează : 20.000 lei pentru Creșa „Universul Prichindeilor”, și 110.000 lei pentru reparații la rețeaua de canalizare de pe strada Muncitorilor. La ”Asistență socială” s-a înregistrat o suplimentare de 20.000 lei pentru autorizația de securitate la incendiu, respectiv o suplimentare de 110.000 lei pentru reparații la rețeaua de canalizare strada Muncitorilor la secțiunea ”Mediu și Ape”.

Dezbateri privind „Orășelul Copiilor”

Alt proiect aprobat de consilieri a fost legat de cooperarea dintre Municipiul Reghin și Asociația Advent Kindergarden din România, filiala Reghin în vederea organizării și desfășurării evenimentuluii „Orășelul Copiilor”, ediția a III-a. Evenimentul va avea loc luni, 1 iunie, în Parcul Central din Municipiul Reghin și  își propune familiarizarea copiilor, prin joacă, cu instituțiile orașului, prilej cu care cei mici vor putea să se plimbe printr-un oraș în miniatură, să străbată pe baza unui pașaport 26 stații de pe traseu, printre care Primărie, Poliție, Pompieri, Spital, Biserică, Muzeu, Bancă, în cadrul unui proiect care își propune să vină în întâmpinarea nevoilor copiilor de a fi informați și implicați în viața orașului.

Obiecții la Punctul 23

Iulius Făgărășan, consilier PNL a venit cu două amendamente la proiect, respectiv eliminarea Punctului 23 din cadrul parteneriatului dintre Primăria Reghin și Asociația Advent Kindergarden, respectiv suplimentarea suplimentarea fondului de premiere pentru copii. „La Punctul 23 din cadrul parteneriatului cu Asociația Advent Kindergarden se spune de posibilitatea înscrierii copiilor în Clubul exploratori și licurici din cadrul Bisericii adventise de ziua a șaptea. Vreau să atrag atenția că acest eveniment este foarte atrăgător pentru copii, vor fi entuziasmați și vor intra în acest club, despre care nu știm unde se desfășoară și cadrul în care se desfășoară. Discutabil aici, dacă e sau nu o formă de înrolare într-un nou cult, mai ales că vorbim de copii. Cred că ar trebui modificat proiectul, astfel ca eventuala posibilitate  de înscriere a copiilor în acest club să fie făcută ulterior acestui eveniment, nicidecum în cadrul evenimentului. De asemenea propun ca toții copii care participă la acest eveniment să primească și un cadou din partea primăriei”, a precizat consilierul PNL.

În replică, Nicolae Șerbănați, președintele Asociației Advent Kindergarden Reghin a precizat că activitățile din cadrul clublui nu fac obiectul acțiunilor de tip religios. ”Acest proiect este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani, care nu se află la prima ediție. Am avut anii trecuți un succes foarte mare cu participarea a peste 1.500 de copii. În ce privește Punctul 23, în acest club se strâng copii în perioada vacanței, unde desenează. Locațiile diferă, unde găsim loc, unde nu se face absolut nimic din punct de vedere religios.”, a spus Nicolae Șerbănați.

Premierea copiilor reghineni de 1 iunie

În ce privește fondul de premiere al copiilor de 1 iunie, primarul Maria Precum a precizat că premierea copiilor reghineni va avea loc separat de evenimentul din Parcul Central. „Pentru ziua de 1 iunie avem alocat un buget, toți copiii din Municipiul Reghin vor primi un pachet substanțial, care se va împărți la toate școlile , așa cum am făcut de Crăciun, nu în cadrul acestui eveniment din Parcul Central”, a menționat primarul Maria Precup.

În cele din urmă consilierii au aprobat proiectul care prevede  alocarea din bugetul local a sumei de 11.500 de lei pentru desfășurarea evenimentului „Orășelul Copiilor”.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE