Palatul Administrativ, vizitat de peste 300 de persoane Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Palatul Administrativ, vizitat de peste 300 de persoane

Peste 300 de persoane, cu vârste cuprinse între 10 și 82 de ani, au vizitat în cursul zilei de ieri Palatul Administrativ în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise organizat de Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Instituția Prefectului-Județul Mureș și Muzeul Județean Mureș.

Scopul manifestării a fost de a prezenta activitatea administrației județene și de a pune în evidență istoricul clădirii. Data de 16 mai a fost aleasă deoarece în această zi, în urmă cu 112 ani, consiliul local de la acea vreme aproba proiectul de hotărâre prin care se dădea girul construirii Palatului Administrativ.

”Ziua Porţilor Deschise a fost prilej ca cetăţenii judeţului să descopere secretele Palatului Administrativ, această clădire emblematică în care în prezent îşi desfăşoară activitatea Consiliului Judeţean Mureş şi Instituţia Prefectului-Judeţul Mureş. Consider ca administraţia locală trebuie să fie mai aproape de cetăţeni şi să construiască o relaţie directă cu aceştia scoţând in evidenţă munca de zi cu zi a funcționarilor, dar şi să facă un efort pentru a educa cetăţenii cu privire la atribuțiile instituționale”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

În Ziua Porţilor Deschise Vizitatorii au avut posibilitatea de a afla întâmplări inedite despre cum funcționa administrația publică locală la începutul secolului XX și cum s-a ajuns la construirea clădirii. De asemenea, aceștia au putut admira panorama orașului din Turnul cu Ceas și au avut posibilitatea de a vizita expozițiile dedicate primarilor Bernády György și Emil Dandea găzduite de Muzeul Județean în spațiile din Palatul Culturii.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE