FESTIVALUL REGIONAL “DESCOPAR FRUMOSUL DIN MINE” Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

FESTIVALUL REGIONAL “DESCOPAR FRUMOSUL DIN MINE”

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1, Tîrgu-Mureș organizează

 

FESTIVALUL REGIONAL

“DESCOPAR FRUMOSUL DIN MINE”, ediția a II-a

23 mai 2017, TÎRGU-MUREȘ

 

Motto: Căutând binele și frumosul din ceilalți, decoperi ce e mai bun și mai frumos în tine. Integrarea persoanelor cu dizabilităţi este un proces complex şi îndelungat, de aceea,  fiecare pas făcut,  poate fi văzut ca o picătură într-un ocean. Însă oceanul ar fi mic, fără această picătură.

La ediţia a II-a Festivalului Regional  DESCOPĂR FRUMOSUL DIN MINE, ce se va desfăţura în 23 mai 2017, pe scena Ansamblului Artistic Profesionist Mureșul, vor participa 140 de elevi cu cerinţe educative speciale ai şcolilor incluzive din judeţele Cluj, Bistrița, Sibiu, Brașov și Mureș.

Acţiunile şi activităţile care stau la baza proiectului se doresc a fi o continuare a eforturilor privind integrarea elevilor cu dizabilităţi în societate, urmărind promovarea autentică a  atitudinilor favorabile incluziunii, valorizarea, respectul, toleranţa şi recunoaşterea acestora ca parte a comunităţii.

Pregătind şi prezentând în cadrul Festivalului momentele artistice de teatru, dans şi interpretare vocală/instrumentală, elevii cu dizabilităţi sunt valorizaţi şi ajutaţi să se autovalorizeze, în acelaţi timp, fiecare persoană implicată având ocazia de a face,deopotrivă, un pas către sine şi un pas către celălalt.

Obiectivele pe care le atingem prin derularea acestui eveniment ,vizează:

  • Dezvoltarea capacităţii instituţionale a şcolilor de a desfăşura activităţi cu caracter interdisciplinar, centrate pe stimularea abilităţilor artistice ale elevilor;
  • Îmbunătăţirea imaginii şcolilor implicate în proiect şi deschiderea lor spre comunitate;
  • Sensibilizarea şi implicarea comunităţii locale, judeţene şi naţionale cu scopul formării unei atitudini de înţelegere, toleranţă şi acceptare faţă de elevii cu nevoi educative speciale;
  • Promovarea municipiului Tîrgu-Mureş la nivel naţional, prin oferirea exemplelor de bună practică în integrarea elevilor cu cerinţe educative speciale în societate.

 

In  demersul nostru  ne sprijină cu consecvență Primaria Municipiului Tîrgu-Mureș, Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul,  Asociația Șanse pentru Toți și Consiliul Județean Mureș.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE