Home / Business / Grupul italian Gruppo Trombini achiziţionat de Kastamonu Entegre

Grupul italian Gruppo Trombini achiziţionat de Kastamonu Entegre

Distribuie

Kastamonu Entegre, producător global în industria panourilor de lemn, proprietar al 16 fabrici din Turcia și străinătate, se pregătește să adauge Italia pe harta unităților de producție ca urmare a investiției efectuate în luna mai. Împreună cu această ultimă achiziție, totalul investițiilor străine ale Kastamonu Entegre depășesc 800 milioane de euro.

Producţie în Italia, din 2018

Kastamonu Entegre a achiziționat compania Gruppo Trombini, înființată în anul 1962 la Ravenna, în nord-estul Italiei, care deține două fabrici de PAL, una la Pomposa, cu o capacitate de 480.000 metri cubi pe an, iar alta la Frossasco, cu o capacitate de 320.000 metri cubi pe an, realizând o capacitate anuală de 800.000 metri cubi. Kastamonu Entegre, al cărei obiectiv este obținerea unei cote de piață de 20% în Italia, va începe să producă în aceste fabrici în anul 2018.

„Continuăm să creștem capacitatea de producție la scară globală. Prin achiziționarea celui de-al treilea cel mai mare producător de PAL din Italia, am adăugat Italia la investițiile noastre din România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina și Rusia. Astfel, investițiile străine au atins o sumă totală de 800 de milioane de euro”, a declarat Haluk Yildiz, director executiv al Kastamonu Entegre, care a subliniat că negocierile de achiziție au început în primul trimestru al anului 2017

Totodată, directorul executiv Haluk Yildiz a subliniat faptul că Italia, centru de modă și design, este al patrulea mare producător de mobilă din lume. „Dimensiunea pieței de mobila italiene este de 20 miliarde de dolari americani, iar volumul exporturilor de mobilă este de aproximativ 10 miliarde de dolari americani. Fiind unul dintre cei mai mari producători din lume, suntem mândri de faptul că suntem producători în Italia, unde am exportat până acum. Dorim ca această achiziție, care va marca un nou punct de plecare pentru compania noastră, să fie benefică pentru sectorul nostru și compania noastră”, a afirmat Haluk Yildiz.

Despre Kastamonu Entegre

Kastamonu Entegre a fost fondată în anul 1969 sub edificiul Hayat Holding înființată în anul 1937 și a început producția în prima sa fabrică de PAL în anul 1971.

Capacitatea anuală de producție din anul 2016 a fost de 2,4 milioane de metri cubi de MDF, 2,6 milioane de metri cubi de pal, 70 de milioane de metri pătrați de parchet laminat, 19,5 milioane de fețe de uși, toate în total de 5 milioane de metri cubi de panouri din lemn.

Grupul Kastamonu a atins o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în 2016, din care 400 milioane euro provenind din operațiuni din străinătate. Pe lângă faptul că este liderul acestui sector de activitate în Turcia, este și al patrulea în Europa și al 7-lea în lume.

Kastamonu Entegre are 16 unități de producție, dintre care din Turcia sunt la Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus și Adana, iar cele din străinătate sunt în România, Bulgaria, Rusia și Bosnia-Herțegovina. Kastamonu Entegre exportă în 96 de țări și are 5700 de angajați.

Kastamonu Entegre are certificări precum Managementul Calității ISO 9001, Managementul Sănătății și Siguranței în Muncă OHSAS 18001, Managementul Energetic ISO 50001, FSC (Forest Stewardsardship Council) iar pentru produsele marca Medepan are certificatul TSE E0 și CARB Phase2 (California Air Resources Board Phase 2) certificat acordat de WKI, una dintre cele mai importante instituții de acreditare din lume, precum și certificatul Turquality. La Kastamonu Entegre producția este realizată în conformitate cu standardele europene.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.