Măsuri pentru soluționarea crizei vaccinurilor Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 174 Vizualizări

Măsuri pentru soluționarea crizei vaccinurilor

Două noi structuri cu atribuții în soluționarea crizei vaccinurilor și  aprovizionarea continuă și la timp cu dozele necesare vor funcționa la nivelul Guvernului, respectiv al Ministerului Sănătății, a stabilit Guvernul în ședința de joi, 18 mai.

Astfel, printr-o Hotărâre se înființează Departamentul Monitorizare Implementare Program Național de Vaccinare, structură care va funcționa în subordinea directă a ministrului Sănătății. Această nouă structură, înființată prin reorganizarea ministerului, va avea atribuții cu privire la achiziționarea vaccinurilor, administrarea acestora și o mai bună informare a populației cu privire la beneficiile vaccinării.

Tot joi, 18 mai, printr-un Memorandum, Guvernul a stabilit înființarea Comitetului Interministerial de urgență pentru soluționarea disfuncționalităților din Programul Național de Vaccinare și asigurarea aprovizionării la timp cu vaccinurile necesare.

„Comitetul va avea ca principal obiectiv identificarea unor soluții imediate pentru criza vaccinurilor începută în 2016. În acest sens, Comitetul va elabora și va prezenta primului-ministru, până la finalul lunii mai, un plan de acțiune, iar implementarea acestuia se va realiza până la sfârșitul lunii septembrie 2017. De asemenea, va întocmi un raport care va fi prezentat premierului până la finalul perioadei de implementare. Comitetul va putea face propuneri de modificare a cadrului legal, astfel încât, pe termen scurt, să permită achiziționarea în regim de urgență a dozelor de vaccin necesare, iar pe termen mediu, asigurarea stocurilor de vaccinuri în mod predictibil și continuu”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

Comitetul interministerial va fi condus de ministrul Sănătății. Din Comitet vor face parte secretari de stat și experți din Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică-Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. dr. Matei Balș”, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Serviciul Român de Informații.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE