Fără artă stradală la Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 401 Vizualizări

Fără artă stradală la Târgu-Mureş

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş au respins joi, 18 mai, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, proiectul iniţiat de consilierul local Radu Bălaş (POL), care prevedea stabilirea unor locaţii pentru activităţi de artă stradală în „Oraşul trandafirilor”.

Consultare publică propusă de Dumitru Matei

Înainte de vot, consilierul local Dumitru Matei (PNL) a propus introducerea unui amendament, potrivit căruia aprobarea activităţilor de artă stradală să se facă doar în urma unor consultări publice. „La articolul numărul 1 aş propune un amendament, se aprobă în principiu acest lucru, deci lucrări privind arta stradală, dar în locaţii tipul de lucrări să fie realizate prin consultare publică. Sunt în anexă foarte multe străzi care presupun diferite tipuri de lucrări de această artă stradală, dar nu ştiu dacă cetăţenii cunosc acest lucru sau nu”, a afirmat Dumitru Matei.

Radu Bălaş: „Nu se apucă oricine să picteze ce vrea”

Propunerea făcută de fostul inspector şcolar general al judeţului Mureş a stârnit nemulţumirea iniţiatorului proiectului, care a precizat că autorii de lucrări de artă stradală vor fi selectaţi după nişte reguli stricte.

„În urma discuţiilor cu departamentele din Primărie, am stabilit ca în faza următoare să fie stabilirea unor locaţii unde se va putea face artă stradală. Acum noi nu aprobăm efectuarea de artă stradală în toate aceste locaţii. Va urma o altă fază: ONG-urile vor putea participa la concursul de proiecte, vor arăta ce vor să facă şi unde vor să facă şi vor mai exista încă două filtre până să apară ceva în oraş. Adică, de acum încolo nu se apucă oricine să picteze ce vrea. Vor fi reglementări, se vor da avize, vor fi concursuri de proiecte, comisii de jurizare, avizul arhitectului şef şi aşa mai departe. Noi acum stabilim doar nişte locaţii unde s-ar putea face cândva ceva”, a arătat Radu Bălaş.

„Ce înseamnă consultare publică, când va fi făcută şi ce costuri presupune?”, a mai întrebat Radu Bălaş.

La cuvânt s-a înscris şi consilierul local Peti Andras (UDMR), care a îndeplinit funcţia de preşedinte de şedinţă.

„Nu putem restrânge posibilitatea şi dreptul unui coleg de a face un amendament”, a spus Peti Andras.

În cele din urmă, proiectul a fost respins atât în varianta iniţială, cât şi în varianta amendamentului propus de Dumitru Matei.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE