Voleibalistele junioare, start în turneul final Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 177 Vizualizări

Voleibalistele junioare, start în turneul final

Miercuri începe lângă Timișoara, la Buziaș, turneul final al Campionatului Național de volei al junioarelor. Deținătoarea titlului, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș se află printre cele șase finaliste, după un parcurs fără set pierdut în faza zonală și turneul semifinal și se află printre principalele favorite la titlu. Adversarele mureșenelor la turneul final care se dispută de miercuri până duminică în sistem turneu sunt ACS UVT Agroland Timișoara, finalista din ediția trecută și organizatoarea turneului, CTF Mihai I București, CSM București, CSM Lugoj și Dinamo București. Ordinea partidelor și programul competiției se stabilește în ședința tehnică de marți seara.

Pretenții îndreptățite la tiltu

Deși sunt campioanele în exercițiu și au în lot un nucleu de jucătoare cu jocuri pe prima scenă, competiția se anunță una dificilă pentru mureșence. În primul rând trebuie luat în considerare faptul că gazdele turneului este echipa timișoreană și în ediția trecută, când mureșencele au fost gazde, au avut nevoie de set decisiv pentru a deveni campioane, după ce au fost conduse cu 1-0 și 2-1 la seturi. Din urmă vin și alte echipe cu jucătoare tinere de la cluburi cu echipe în prima divizie sau aspirante la promovare, cum sunt cele din Lugoj, Bacău sau bucureștenele de la CSM și Dinamo. CSU Medicina va încerca să lege din nou două titluri, după seria de trei reușită în 2010, 2011 și următorul. După acea „triplă”, mureșencele au ocupat de două ori locul secund, după CSM București, apoi după Dinamo, iar în urmă cu doi ani au urcat doar pe treapta a treia a podiumului, devansate de Dinamo și Blaj.

Nucleul format de cele cinci jucătoare de primă divizie este alcătuit din Elizabet Varga, Rodica Buterez, Ioana-Alexandra Cauc, Raisa Ioan și Lea Rancz-libero, alături de care se vor afla Simina Străchinescu, Antonia Crișan, Andreea Niță, Diana Vereș, Timea Lovasz, Ana Stoian, Maria Badea, Carla Mărginean. Acestea sunt fetele care vor încerca să urce din nou pe podium, cât mai sus cu putință.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE