Comisie pentru un campus şcolar modern la Târgu-Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 452 Vizualizări

Comisie pentru un campus şcolar modern la Târgu-Mureş

Aleşii locali ai municipiului Târgu-Mureş au aprobat joi, 18 mai, într-o şedinţă ordinară de lucru, constituirea unei Comisii pentru analizarea oportunităţii construirii unui campus şcolar modern la Târgu-Mureş.

„Locaţie nouă sau în jurul unei unităţi de învăţământ”

Proiectul a fost iniţiat de consilierul local Radu Bălaş (POL), în viziunea căruia viitorul campus ar putea fi realizat prin accesarea de fonduri europene.

„După cum se ştie, Primăria Târgu-Mureş plăteşte chirie pentru mai mult licee din Târgu-Mureş. În aceste licee, condiţiile oferite elevilor şi profesorilor sunt improprii, deoarece proprietarii nu au fondurile necesare pentru renovări, banii încasaţi din chiriile plătite de Primărie fiind insuficienţi. De asemenea, proprietarii acestor clădiri nu vor/nu pot/nu sunt interesaţi de a accesa fonduri europene, singura variantă pentru a se putea crea condiţii optime unui act educaţional demn de secolul XXI. Din aceste motive, dar şi pentru că în spaţiul public au fost vehiculate informaţii cu privire la dorinţa mai multor târgumureşeni de a se construi un campus şcolar modern, cred că ar fi de real interes înfiinţarea unei Comisii care să analizeze oportunitatea construirii unui asemenea campus din fonduri europene, într-o locaţie nouă sau în jurul unei unităţi de învăţământ care există deja”, a precizat, în expunerea de motive, Radu Bălaş.

Centru pentru copii şi tineret propus de UDMR

La propunerea consilierului local Furo Judita (UDMR), articolul 1 al proiectului de hotărâre a fost completat cu un amendament, respectiv ca viitoarea Comisie să aibă pe lista atribuţiilor şi analizarea oportunităţii construirii unui Centru pentru copii şi tineret, „unde să se desfăşoare activităţi civice, de larg interes, în limba maghiară, pentru că în momentul actual în Târgu-Mureş nu există aşa ceva.”

Componenţa Comisiei

Comisia va fi convocată de către Direcţia Şcoli din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş până la data de 15 iunie 2017 şi va avea următoarea componenţă: Dumitru Matei (consilier local PNL), Radu Bălaş (consilier local POL), Furo Judita (consilier local UDMR), Bako Szabolcs (consilier local UDMR) şi Cristian Bratanovici (consilier local PSD),

Horaţiu Lobonţ (directorul Direcţiei Şcoli din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş), Dana Miheţ (arhitectul şef al municipiului Târgu-Mureş) şi Dana Ijac (şeful Serviciului Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş).

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE