Liceul Pedagogic, campioana Ligii Liceelor Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 712 Vizualizări

Liceul Pedagogic, campioana Ligii Liceelor

Cea de-a VI-a ediție a Ligii Liceelor la fotbal în sală a fost câștigată de

Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”, după ce a învins în finală echipa de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” cu scorul de 4-2. Fotbalul în sală s-a mutat pentru cele două finale în aer liber, fiind disputate pe terenul sintetic old-boys din incinta Complexului Sportiv şi de Agrement „Mureşul” din Târgu-Mureş. În deschidere s-a disputat finala mică în care s-au întâlnit echipele de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” și cea de la Liceul Tehnologic „Aurel Persu”. Prima a învins cu 4-1, după un meci disputat, cu mult suspans. Echipa de la Bolyai a avut mai mult inițiativa și a deschis scorul în minutul 16, prin Fekete Pál și și-a dublat avantajul în minutul 23, prin Tempfli Ákos. Cei de la Persu au revenit în joc înainte de pauză, înscriind prin Petru Bloca. Cu un lot mai redus numeric, aceștia nu au rezistat în repriza secundă, Bolyai reușind să mai puncteze de două ori, mai întâi prin același Tempfli, după care Szabo Zoltán a stabilit scorul final.

 

A învins echipa mai pragmatică

Finala mare a fost foarte disputată, campioana fiind decisă practic în ultimul minut, deși „Peda” au avut la un moment dat avantaj de trei goluri. După un gol anulat pentru fault la portar al lui Tamási Erhárd, același jucător a deschis scorul în minutul 22, după mai multe ocazii la ambele porți. Imediat după reluare, la o neatenție a celor de la Șincai, Vlad Datu a profitat și a majorat diferența. Adversarii s-au aruncat în atac, și-au creat situații bune de a reduce diferența, dar precipitarea și intervențiile portarului de la Pedagogic au menținut rezultatul până în minutul 26. Cei care au punctat au fost tot elevii profesorului Vita Csaba, prin Lucian Raț, în minutul 34. Acțiunile de atac ale celor de la Șincai au dus până la urmă la un prim gol, reușit în minutul 42 de Zajzon Csaba. Aceștia au continuat asediul la poarta adversă și Daniel Teiu a înscris pentru 3-2 în minutul 46. Mai erau cinci minute de joc, echipa de la Șincai s-a avântat și mai puternic în atac, dar Pedagogicul se arăta periculoasă pe spațiile lăsare libere. Așa s-a petrecut în ultimul minut, când după ce Șincai a reclamat un henț în careu, mingea a fost trimisă în fața porții adverse, unde Tamási Erhárd a reușit dubla și a stabilit scorul finalei.

Susținuți de colegi, premiați de sponsori

La finala ediției au asistat numeroși colegi ai jucătorilor celor două echipe, care și-au încurajat favoriții. Noua campioană a fost susținută inclusiv de directorul Liceului Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”,  Dorin Cristian Lobonț, care s-a bucurat la final alături de echipa liceului.

Festivitatea de premiere a fost efectuată de reprezentanții principalilor sponsori, Primăria Târgu-Mureș, prin consilierul primarului Dorin Florea, Claudiu Maior și firma de echipament sportiv Joma România, prin managerul general Teodor Luca. De la festivitate au lipsit cei de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, care în aceeași după masă urmau să susțină tradiționalul meci de la sfârșit de an școlar, profesori-elevi.

Festivitatea a început cu acordarea premiilor speciale. Cel mai bun portar al turneului a fost desemnat Asztalos Zoltán (Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”, golgheterul ediției a fost Tamási Erhárd (Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”, iar cel mai bun jucător al turneului a fost numit Lucian Raț (Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”. Toți participanții au fost răsplătiți cu materiale sportive din partea sponsorului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE