Home / Invatamant / Sute de copii află reţeta apei potabile de la Aquaserv

Sute de copii află reţeta apei potabile de la Aquaserv

Distribuie

Ca în fiecare an, Compania Aquaserv se implică și în 2017 în programul național dedicat elevilor „Şcoala Altfel”. Sute de copii, de la preșcolari până la elevi de liceu, au ocazia să vadă “pe viu” în perioada 22 – 31 mai, cum se “fabrică” milioanele de litri de apă potabilă care pleacă zilnic spre robinetele mureşenilor.

În vizită la Casa Apei din Târgu-Mureş

Anul acesta peste 700 de copii de la zeci instituţii de învăţământ, şi-au manifestat dorinţa de a afla mai multe despre alimentarea comunităţilor cu apă potabilă şi funcţionarea sistemelor de canalizare. Aceştia vor vizita pe parcursul programului Şcoala Altfel, Uzinele de apă, Staţiile de epurare, la aceste atracţii adăugându-se începând cu acest an şi Casa Apei din Târgu-Mureş, dedicată sistemelor publice de distribuţie a apei potabile şi de canalizare din oraş, care au o tradiţie de peste un secol.

Aceasta din urmă este printre puţinele din România şi din lume, iar pe parcursul vizitelor cei mici află importanţa vitală a apei pentru dezvoltarea comunităţilor sub toate aspectele. Clădirea în care se află acum Casa Apei, situată pe strada Verii nr. 44, este una dintre primele staţii de pompare pentru apa potabilă, în aceeaşi curte cu unul dintre primele bazine de acumulare construit în anii 1908-1909. Pe lângă clădirile în sine, numeroase exponate pot fi admirate aici, atât în interior, cât şi în grădina exterioară, amenajată sub forma unui parc de joacă pentru copii.

Informaţii foarte utile

Cu ajutorul materialelor educative distribuite şi a prezentărilor făcute de specialiştii Aquaserv pe parcursul vizitelor la Casa Apei, Uzinele de Apă şi Staţiile de Epurare, sute de copii înţeleg în această perioadă, cât de important este un sistem modern de alimentare cu apă potabilă, pentru viaţă în general şi pentru viaţa comunităţilor în special.

Specialiştii Aquaserv explică, pe înțelesul fiecăruia, ce se întâmplă cu apa din momentul în care intră în uzina de apă și până când este trimisă, ca apă potabilă, spre robinetele din casele lor, precum şi ce se întâmplă cu apa uzată din momentul în care părăseşte locuinţele şi până se reîntoarce în râuri curată. „Datorită acţiunilor organizate de Aquaserv, aceşti copii află, probabil pentru prima dată, cum se prepară apa potabilă fără de care activităţile pe care le desfăşoară zilnic, acasă şi la şcoală, nu ar fi posibile. Înţeleg pe parcursul acestor vizite câtă muncă este necesară pentru ca atunci când deschid în fiecare dimineaţa robinetul acasă, să curgă apă potabilă şi, de asemenea, ce se întâmplă cu apa murdară după ce ajunge în sistemul de canalizare”, a declarat Nicu Tomuleţiu, purtător de cuvânt al Compania Aquaserv SA.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.