Home / Administratie / FOTO: Pompierii britanici, la un nou gest de suflet pentru județul Mureș

FOTO: Pompierii britanici, la un nou gest de suflet pentru județul Mureș

Distribuie

Detașamentului de Pompieri din Shropshire, Marea Britanie, alături de colegii lor din Austria și Germania au revenit în județul Mureș, prilej cu care au donat trei autospeciale comunelor Hodac, Iclănzel și Sânpaul, precum și ajutoare pentru căminele de bătrâni din Sighișoara și Căpușu de Câmpie și pentru o casă de copii din Târgu-Mureș. „În urmă cu șase ani am pus bazele unor relații extrardinare, interinstituționale, și poate mai mult decât atât, unor relații personale între serviciul de pompieri din Shropshire, cadrele ISU Mureș, respectiv cetățenii acestui județ. În cei șase ani de colaborare, cel puțin de două ori pe an colegii noștri din Shropshire se întorc în România, și nu o fac cu mâna goală, ci cu autospeciale și accesorii pentru intervenții la incendii, și multe cadouri pentru căminele de bătrâni și copii cu probleme. De fiecare dată când vin în județul Mureș, își fac timp pentru a poposi cel puțin o zi la căminul de bătrâni din Sighișoara. Îmbracă ținuta de lucru și încearcă să sprijine și să îmbunătățească condițiile de trai a acestor persoane vârstnice din Sighișoara. Niciodată nu au dorit să li se facă publicitate pentru aceste activități caritabile care ei le fac. În cursul zilei de luni, 22 mai, au mai identificat un cămin de bătrâni la Căpușul de Câmpie, și au spus da, și aici mai avem încă mult de lucru, trebuie să ne aducem aportul și să sprijinim persoanele în vârstă. Ar fi foarte multe de spus despre tot ceea ce fac acești oameni extraordinari, de activitățile lor de caritate. Nu vă ascund faptul că ei spală mașini, participă la activități sportive,  împreună cu familiile lor pregătesc prăjituri, participă la vânzarea acestora pentru a strânge cât mai mulți bani pentru a face o bucurie persoanelor vârstnice și copiilor cu probleme din județul Mureș. Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost un om extraordinar, un sufletist, un prieten drag nouă, nimeni altul decât Steven Worral”, a precizat Generalul de Brigadă Dorin Oltean, comandandul ISU Mureș.

Prima autospecială a fost donată comunității din Hodac în cadrul unei ceremonii avută loc marți, 23 mai, prilej cu care pompierii voluntari au fost instruiți pentru noua autospecială donată de pompierii din Marea Britanie conduși de Steven Worral,  Șeful Detașamentului de Pompieri din Shropshire. „Mulțumim pentru primirea călduroasă. Este o adevărată plăcere să fim prezenți aici la Hodac, în județul Mureș. Am călătorit cinci zile, am parcurs peste 2.000 de kilometri să ajungem aici. Domnul General Dorin Oltean a menționat numele meu ca fiind artizanul acestei acțiuni, dar de fapt artizani suntem toți, toată echipa prezentă la Hodac, prilej pentru care doresc să le mulțumesc pentru munca deosebită care au făcut-o ca această autospecială să ajungă la Hodac. Nu am fi putut ajuta atât de multă lume în județul Mureș dacă domnul general Oltean nu ar fi fost alături de noi”, a precizat Steven Worral, Șeful Detașamentului de Pompieri din Shropshire.

„Iată că după mai multe demersuri făcute către ISU Mureș, a sosit și ziua în care am reușit să aducem o autospecială pentru pompieri, extrem de necesară comunei Hodac, oferită cu generozitate de prietenii noștri din Marea Britanie.  Pe această cale țin să mulțumesc generalului Dorin Oltean, precum și tuturor celor care au făcut posibil ca această autospecială să ajungă la Hodac” – Ioan Farcaș, primarul comunei Hodac.

„În numele domnului prefect Lucian Goga să mulțumim echipei din Marea Britanie, Austria și Germania  pentru efortul făcut, pentru acest nou gest de mare prietenie pentru județul nostru. Împreună cu domnul general Dorin Oltean, iată că încă trei comune din județ au câte o nouă autospecială pe care, sperăm să fie folosită cât mai puțin, dar atunci când va fi nevoie, va fi de un mare ajutor” – Sorin Savu, directorul Cancelariei Instituției Prefectului-județul Mureș.

„M-am întrebat dacă e nevoie de astfel de acte de binefacere, și am ajuns la concluzia că este mare nevoie de astfel de gesturi, nu pentru că suntem săraci, lucru constatat și de către prietenii noștri din cele trei țări care au contribuit la această donație. În schimb, suntem săraci în cuget, și cred că gestul domniilor lor ne poate trezi la realitate. Vreau să le mulțumesc pentru gestul care l-au făcut, respectiv donarea celor trei autospeciale unor comunități din județul Mureș, și să le doresc succes în tot ce întreprind pe viitor” – Alexandru Câmpean, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.

„Diferența între viață și moarte”

Potrivit comandantului ISU Mureș gen. Dorin Oltean cele trei  autospeciale de lucru cu apă și spumă au o capacitate de 2.000 de litri, care vor reuși să facă „diferența între viață și moarte” . ”O dată intrate în posesia autorităților publice locale, aceste autospeciale vor putea să intervină din primul moment la izbucnirea unui incendiu. Viteza lor de deplasare este una foarte mare, și până la sosirea serviciilor profesioniste, respectiv a pompierilor militari,  pot contribui la neutralizarea incendiilor”, a subliniat comandantul ISU Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.