Un miliard de forinţi pentru susţinerea Câmpiei Mureşului Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 835 Vizualizări

Un miliard de forinţi pentru susţinerea Câmpiei Mureşului

Magyar Levente, secretar de stat în cadrul Ministerului de Afaceri Externe din Ungaria, a vizitat, în cursul săptămânii trecute, ferma Pig Band din Band şi fabrica de lapte Therezia din Pănet. Oaspetele din Ungaria a ţinut pe urmă o conferinţă de presă pentru a anunţa demararea unui program de dezvoltare a agriculturii din zona Câmpiei Mureşului, respectiv înfiinţarea Fundaţiei Pro Economica.

Sprijin pentru comunitatea maghiară
La întâlnirea cu mass media au mai participat Péter Ferenc – preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Kelemen Hunor – liderul UDMR şi Kozma Mónika – director al Fundației Pro Economica.

„În cadrul conferinţei de presă s-a anunţat un program de dezvoltare demarat de către Guvernul Ungariei, care a alocat suma de un miliard de forinţi pentru sprijinirea şi dezvoltarea economică a zonei Câmpia Mureşului, regiune unde comunitatea maghiară trăieşte în minoritate şi de sute de ani agricultura este cea mai importantă sursă de venit pentru locuitori”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Kozma Mónika.

Totodată, directorul Fundaţiei Pro Economica a mai precizat că ONG-ul va lansa în săptămânile viitoare, „un apel de proiecte şi va finanţa persoane fizice şi întreprinderi mici pentru a le ajuta la întabularea terenurilor, sau pentru demararea unor investiţii în agricultură, mai ales în maşini şi utilaje agricole”, iar pentru întreprinderile mici va exista o a treia categorie de finanțare, „pentru alte investiţii decât cele legate de agricultură.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE