Home / Business / Un miliard de forinţi pentru susţinerea Câmpiei Mureşului

Un miliard de forinţi pentru susţinerea Câmpiei Mureşului

Distribuie

Magyar Levente, secretar de stat în cadrul Ministerului de Afaceri Externe din Ungaria, a vizitat, în cursul săptămânii trecute, ferma Pig Band din Band şi fabrica de lapte Therezia din Pănet. Oaspetele din Ungaria a ţinut pe urmă o conferinţă de presă pentru a anunţa demararea unui program de dezvoltare a agriculturii din zona Câmpiei Mureşului, respectiv înfiinţarea Fundaţiei Pro Economica.

Sprijin pentru comunitatea maghiară
La întâlnirea cu mass media au mai participat Péter Ferenc – preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Kelemen Hunor – liderul UDMR şi Kozma Mónika – director al Fundației Pro Economica.

„În cadrul conferinţei de presă s-a anunţat un program de dezvoltare demarat de către Guvernul Ungariei, care a alocat suma de un miliard de forinţi pentru sprijinirea şi dezvoltarea economică a zonei Câmpia Mureşului, regiune unde comunitatea maghiară trăieşte în minoritate şi de sute de ani agricultura este cea mai importantă sursă de venit pentru locuitori”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Kozma Mónika.

Totodată, directorul Fundaţiei Pro Economica a mai precizat că ONG-ul va lansa în săptămânile viitoare, „un apel de proiecte şi va finanţa persoane fizice şi întreprinderi mici pentru a le ajuta la întabularea terenurilor, sau pentru demararea unor investiţii în agricultură, mai ales în maşini şi utilaje agricole”, iar pentru întreprinderile mici va exista o a treia categorie de finanțare, „pentru alte investiţii decât cele legate de agricultură.”

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșeancă agresată de concubin

Distribuie Polițiști ai Secției nr. 11 Poliție Rurală Târnăveni au fost sesizați duminică, 2 octombrie, …