Home / Administratie / Sighișoara, Târnăveni, Sângeorgiu de Mureș și Petelea, peste 51 milioane lei atrași din proiecte POCU

Sighișoara, Târnăveni, Sângeorgiu de Mureș și Petelea, peste 51 milioane lei atrași din proiecte POCU

Distribuie

Patru proiecte europene au fost câştigate în județul Mureș prin Programul Operațional Capital Uman (POCU/18/4/4.1) „Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome – Regiuni mai puțin dezvoltate”. Este vorba de municipiile Sighișoara și Târnăveni și de comunele Sângeorgiu de Mureș și Petelea, care au primit finanțare, în colaborare cu ONG-uri sociale, pentru comunitățile de romi marginalizate din localitățile lor.

Sighișoara și Târnăveni, proiecte de peste 26,5 milioane de lei

Două municipii din Mureș, respectiv Sighișoara și Târnăveni, care au o reală problemă cu marginalizarea comunităților rome, în colaborare cu  Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi din Cluj-Napoca, au câștigat proiecte de aproximativ 26.5 milioane de lei.

La Sighișoara,  proiectul cu titlul ”Mainstream Sighişoara – investiție europeană pentru incluziunea socială” care are ca obiectiv general ”Promovarea accesului egal la măsuri integrate de educație, ocupare, antreprenoriat, servicii sociale, acte, locuire, antidiscriminare pentru persoanele din zone urbane marginalizate din municipiul Sighișoara, judeţul Mureș, aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome”. Valoarea proiectului este de 12.671.138 lei, perioada de implementare este  de 3 ani, iar contribuția municipiului Sighişoara de 2% din bugetul alocat, adică 253.422 lei.

La Târnăveni, proiectul cu titlul “Acum pentru viitor – parteneriat social pentru dezvoltare durabilă în Târnăveni, Mureș” are o valoare de 13.925.955,78 lei. Obiectivul general al proiectului este promovarea accesului egal la masuri integrate de educatie, ocupare, antreprenoriat, servicii sociale, acte, locuire, antidiscriminare pentru persoanele din zone urbane marginalizate din municipiul Târnăveni, judeţul Mures, aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome.  “Proiectul va contribui, în bună măsură, la reducerea decalajelor în privința nivelului de trai din Târnăveni. Este un proiect care ne va ajuta să îmbunătățim nivelul educațional, al serviciilor medicale și sociale, precum și activitățile antreprenoriale din orașul nostru. Proiectul “Acum pentru viitor” este o parte importantă din strategia municipiului Târnăveni, pe care vrem să îl transformăm într-un oraș prietenos și într-un mediu propice vieții de familie”, a declarat Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni.

24,6 milioane lei pentru Sângeorgiu și Petelea

Comuna Sângeorgiu de Mureș a câștigat proiectul intitulat ”O șansă pentru fiecare în Sângeorgiu de Mureș” şi are ca scop ”reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din cele patru comunități marginalizate din comuna Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș, în care există preponderent populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate prin intermediul intervențiilor în domeniul educației, ocupării forței de muncă, furnizării de servicii medico-sociale și sociale, îmbunătățirii condițiilor de locuit, acordării de asistență juridică și combaterea discriminării și promovării multiculturalismului”. Valoarea proiectului este de 15.168.924,72 lei.

La Petelea , Centrul Creştin de Reintegrare Socială Bistriţa în parteneriat cu Primăria Petelea a câștigat proiectul ”Şansa pentru comunitatea marginalizata roma din Petelea” cu obiectivul general de ”implementare a mecanismelor de dezvoltare locală integrată în comunitatea marginalizată formată din 1.443 persoane, din care 1.403 de etnie romă (97,23%) din cadrul comunei Petelea, astfel încât, la finalul intervenției preconizate în cadrul proiectului, gradul de dezvoltare socio-umană a membrilor comunității menționate să fie vizibil și sustenabil îmbunătățit într-o manieră integrată”. Valoarea proiectului este de  9.474.962,71 lei.

La nivel național, valoarea totală pe POCU/18/4/4.1 a fost de 586.142.340 lei  adică 131.354.310 euro. Valoarea cofinanțării din partea autorităților locale este de 2%.

Ionel ALBU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Controversă a profesorilor catolici: „Avem sau nu liber de Paște?”. Ligia Deca: „Școala nu vă poate limita acest drept”

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, a efectuat joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.