Concursul de matematică-TIC „Otilia Stan”, la prima ediție Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2490 Vizualizări

Concursul de matematică-TIC „Otilia Stan”, la prima ediție

Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș organizează, în perioada 1 – 7 iunie, un concurs de matematică în memoria profesoarei Otilia Stan, plecată prematur din rândurile colectivului de cadre didactice ale acestei școli, o inițiativă lăudabilă și exemplară în același timp, menită a păstra vie imaginea unui dascăl profund implicat în actul didactic, cu rezultate remarcabile, dar și o sensibilă și extraordinară colegă.

In memoriam Otilia Stan

În acest sens, profesoara Gabriela Șandru, director al Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”a declarat: „Regretata noastră colegă, Otilia Stan, a avut șansa să aibă generații de copii foarte buni cu care a reușit să obțină rezultate de excepție la Olimpiadele Naționale de Matematică, rezultate cu care ne mândrim și azi. Spre exemplu, Buna Mărginean Alex, Tenie Anda și Blaga Bogdan fiind vârfurile care au ridicat numele școlii și al doamnei profesor Otilia Stan la nivel înalt! Alex Buna-Mărginean este acum în clasa a XII-a, are la activ şapte participări la Olimpiada Națională de Matematică și fost admis la şase universități din Marea Britanie. A ales Universitatea Oxford unde va studia matematica și informatica! Anda Tenie are până acum trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Națională de Matematică, iar Bogdan Blaga una de argint și una de bronz! Am considerat că este o datorie morală să păstrăm vie imaginea colegei noastre – dascăl profund implicat în actul didactic – inițiind acest concurs de matematică-TIC aflat la prima ediție, dar pe care sperăm să-l ducem mai departe prin implicarea tuturor colegilor din școala noastră, a părinților elevilor noștri, dar și a altora care au cunoscut-o, iubit-o și apreciat-o. Concursul se adresează tuturor elevilor din județul Mureș, cuprinși în clasele III-VII și sperăm să avem o participare cât mai numeroasă.”

Ce trebuie să cunoască participanții?

Concursul se adresează elevilor din învățământul preuniversitar de stat sau privat, clasele III-VII, din județul Mureș și își propune testarea competențelor de matematică și dezvoltarea unor competențe complementare: digitale, lingvistice și transversale (de dezvoltare personală, artistice, de antrepenoriat) prin realizarea unui clip video de promovare. Fiecare școală se poate înscrie cu un lor de 30 de elevi/școală, clasele III-VII. participarea este gratuită, iar profesorii care înscriu elevi în concurs participă ca evaluatori. Se vor acorda premii și mențiuni. Pentru detalii suplimentare se poate contacta Organizatorul concursului.

Concursul constă în două etape:

– prima etapă se va derula online, (înscrierea în concurs) pe pagina de Facebook a concursului

https://www.facebook.com/tudor20mattic/, în perioada 1– 7 iunie 2017;

– a doua etapă, testarea de matematică, va avea loc la sediul organizatorului pe data de 7 iunie 2017, ora 13.00. Etapa a doua, testarea de matematică, va avea loc pe data de 7 iunie 2017, ora 13, la sediul Organizatorului: strada Cutezanței nr. 51 din Târgu-Mureș. Elevii vor avea asupra lor carnetul de elev și vor fi prezenți în unitate în intervalul 12.30 – 12.45 pentru a putea fi repartizați pe săli. Durata testării va fi de 120 minute la toate nivelele. Subiectele de matematică vor respecta programa școlară la fiecare nivel.

Un dascăl de excepţie

Născută la Zalău, pe data de 9 decembrie 1971, Otilia Stan a absolvit studiile liceale în aceeași localitate în 1990, iar patru ani mai târziu a absolvit cu rezultate excelente și Facultatea de matematică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, centru universitar unde va urma (2002 – 2004) și un curs postuniversitar în specilitatea  „Informatică aplicată și programare”. Căsătorită cu Paul Stan, inginer mecanic la Azomureș, profesoara Otilia Stan a început să predea matematica în Târgu-Mureș din anul 1995, trecând prin mai multe școli: Liceul „Avram Iancu”,  Școala din Cuieșd (unde a fost și director), Școala Gimnazială din Dumbrăvioara și apoi Școala Gimnazială nr. 8 până în anul 2003, an în care s-a titularizat la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”. După ce o scurtă detașare ca inspector școlar pentru imagine la ISJ Mureș (2006-2007), s-a reîntors la „Tudor Vladimirescu”, iar din anul școlar 2011-2012, a fost numită în funcția de director al gimnaziului. A decedat prematur în anul 2014, în urma unei scurte și necruțătoare boli, lăsând în urmă multe regrete, dar și amintirea luminoasă a unui dascăl de excepție, cu rezultate remarcabile, un adevărat formator de caractere.

Nicolae BALINT

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE