FOTO. Absolvenții LPS au auzit ultimul „fluier”, întrecerea continuă Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 518 Vizualizări

FOTO. Absolvenții LPS au auzit ultimul „fluier”, întrecerea continuă

Vineri au auzit ultimul clopoțel și absolvenții Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu-Mureș. Deseori trecuți în plan secund în fața instituțiilor de învățământ mai bine cotate în ceea ce privesc rezultatele la învățătură, liceul condus de directorul Csiki Zsolt și Camelia Popovici a dat de-a cursul timpului absolvenți care fac cinste în continuare mureșenilor, oameni integri, care reprezintă în continuare mureșenii, pregătind noi și noi generații de performeri. Unii rămân, alții ne reprezintă pe alte meleaguri. Acest lucru a fost scos cel mai bine în evidență de către profesoara Gergely Erzsébet, diriginta clasei a XII-a D, care și-a condus ultima sa promoția pe acest drum, urmând să iasă la pensie. Aceasta a enumerat câțiva dintre absolvenții liceului care pregătesc echipe la diverse ramuri sportive, sau au revenit chiar în liceul pe care l-au absolvit, unii ca profesori sau (și) antrenori, cum este exemplul dirigintelui clasei a XII-a C, Mihály Sándor, care și-a încheiat primul „mandat” de patru ani din postura de diriginte. Așadar, doi diriginți din două generații, una care își încheie activitatea, alta la început de drum. Momente emoționante, lacrimi la despărțire.

 

„Mens sana in copropre sano”, unde altundeva?

În ceea ce privesc cele patru clase, lucrurile nu au stat mult diferit. După cuvintele de deschidere și înmânarea „ștafetei”, s-au acordat obișnuitele premii speciale pentru activități extrașcolare, inclusiv premiul pentru „cel mai activ părinte”. Venind vorba despre activități extrașcolare, când vorbim despre liceul sportiv aceste activități se presupun. Sunt poate primii elevi din acest punct de vedere, sunt elevii cu cele mai scurte vacanțe. Aproape sigur și cei mai sănătoși fizic dintre absolvenți. Participarea la competiții nu se poate altfel, deci cunoscutul „mens sana in corpore sano” este la el acasă la LPS. Pentru unii activitatea în cadrul programului școlar nu a început la mijlocul lunii septembrie și pentru mulți nu se încheie odată cu ultimul clopoțel. Pregătirile, cantonamentele și competițiile se derulează indiferent de perioada în care se află. Așa cum a afirmat și directorul Csiki Zsolt, cei care au părăsit cu această ocazie băncile școlii au în față BAC-ul, o „competiție” de maturitate din care trebuie să iasă învingători. Pentru unii întrecerea continuă în arenele sportive, dar un lucru cert, vacanța va fi mult de fiecare dată mai scurtă decât a celorlalți absolvenți.

Șef de promoție, din „clasa ASA”

Diriginții celor patru clase au înmânat premiile și mențiunile evidențiaților la învățătură, iar șeful catedrei de Educație Fizică, Pánczel Rudolf a înmânat premiile speciale celor care s-au evidențiat pe plan sportiv. O dovadă a faptului că sportul poate face casă bună cu învățătura a dat-o șefa promoției din acest an, jucătoarea echipei feminine de fotbal, Crina Tămaș. După discursul în care a amintit că din ziua următoare cei aflați în cele patru „tabere” ale absolvenților nu-și vor mai face griji pentru a nu întâtzia la cursuri, Crina a fost cea mai solicitată din rândul colegilor. Pe lângă premiul I, evident, la clasa XII B, fiind și șefă de promoție, aceasta a fost recompensată și din calitatea de președinte al Comitetului elevilor, membră în Comitetul Județean al elevilor, primind în plus și distincția onorifică, „Premiul Szász Adalbert”, oferită absolvenților cu rezultate bune atât la învățătură, cât și pe plan sportiv. Multipla vicecampioană la fotbal feminin cu ASA, Crina Tămaș a avut colege de clasă și două coechipiere: Alina Boroș, componentă a loturilor naționale ale României la U 19 și 2o ani, răsplătită cu mențiune la învățătură, dar și pe mai noua componentă a echipei, Kinga Drăguș. Așadar, o clasă în care la orele de sport băieții nu îndrăzneau probabil să intre la o „miuță” cu fetele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE