Home / Eveniment / FOTO: De zece ani Împreună pentru viitor!

FOTO: De zece ani Împreună pentru viitor!

Peste 320 de copii, formând 22 de echipe, au urcat pe scena sălii mari a Palatului Culturii din Târgu Mureș la ediția jubiliară a Festivalului național de dans tradițional și modern Împreună pentru viitor, aflat la a 10-a ediție. Până la faza națională – festivalul desfășurat în 27 mai în Târgu Mureș, copiii de la unități de învățământ special și din unități de învățământ de masă împreună cu profesorii coordonatori au început munca încă din luna octombrie a anului trecut și au participat la fazele județene și regionale ale festivalului-concurs „Împreună pentru viitor”.

Împreună pentru viitor, dincolo de bariere

Evenimentul a debutat cu o paradă a echipajele, care au venit din Piața Teatrului până la Palatul Culturii, de la ora 10.00 a avut loc deschiderea oficială a festivalului, apoi copiii au luat în stăpânire scena până după ora 14.00. „Prima ediție a festivalului a avut loc în 2008 în Târgu Mureș. Aniversăm 10 ani tot în Târgu Mureș. Sunt prezenți peste 320 de elevi împreună cu cadrele didactice însoțitoare, din toată țara. Au prezentat momente speciale, unice! Nu am cunoștință să mai existe un festival de acest gen în Europa. Este deosebit pentru că nu există barieră între copilul din învățământul special și cel din unitățile de învățământ de masă. Asta înseamnă că vor fi, probabil, viitori cetățeni responsabili, care vor avea capacitatea de a înțelege nevoile celor din jur și vor avea disponibilitatea de a se apleca și ajuta un om aflat în dificultate”, mi-a spus Iolanda Cătinean, coordonator național SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară). Atât Iolanda Cătinean cât și Simona Turcu, inspector școlar pentru arte și învățământ special – ISJ Mureș, au ținut să le mulțumească sponsorilor și partenerilor evenimentului.

Activitățile SNAC vizează susținerea persoanelor aflate în dificultate, prin includerea lor în activități de socializare, de petrecere a timpului liber și de terapie ocupațională și de grup, idee în care se înscrie și festivalul-concurs „Împreună pentru viitor”, mi-a explicat Simona Turcu. „Programul desfășurat în România este menționat ca exemplu de bună practică la nivel european”, a adăugat inspectorul școlar.Echipele care au dansat pe scena Palatului Culturii:

Temerarii – Argeș, dans modern
Cununa – Bistrița Năsăud, dans tradiţional
Hora – Botoșani, dans tradiţional
Specialii – București, dans tradiţional
Visătorii – București, dans modern
Fairy Tale Dancers – București, dans modern
Pretty dancers – Cluj, dans modern
Celtic footsteps – Covasna, dans modern
Ansamblu folcloric „Transilvania” Colegiul Național „Decebal” Deva – Hunedoara, dans tradițional
Happy Kids – Hunedoara, dans modern
Steluțe ardelene  – Harghita, dans tradițional
Iris – Iași, dans modern
Spirit – Mehedinți, dans modern
Păstrătorii tradiției – Mureș (Reghin), dans tradițional
Stamina – Mureș (Reghin), dans modern
Select  Dance – Neamț, dans modern
Brândușa – Olt, dans tradițional
Sclipiri de curcubeu – Olt, dans modern
Aripi de Breaza – Prahova, dans tradițional
Mugurași  de Teleorman – Teleorman, dans tradițional
Valurile adolescentei – Vrancea, dans modern
Vrâncenașu – Vrancea, dans tradițional

Festivalul național de dans tradițional și modern „Împreună pentru viitor” din cadrul SNAC pentru anul 2017 a fost organizat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Asociația Children’s High Level Group.

Imagini de la etapa județeană a concursului „Împreună pentru viitor” puteți vedea AICI.

FOTO: De zece ani Împreună pentru viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investițiile județului Mureș, în atenția premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut  vineri, 29 mai, o nouă vizită la Tîrgu Mureș, prilej …