Home / Administratie / VIDEO: Criza de parcări de la Spitalul de Urgenţă, pe agenda Consiliului Judeţean Mureş

VIDEO: Criza de parcări de la Spitalul de Urgenţă, pe agenda Consiliului Judeţean Mureş

Distribuie

Consilierul judeţean Vasile Boloş (PSD) a susţinut o alocuţiune joi, 25 mai, în plenul Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, la punctul „Diverse”, despre situaţia existentă în prezent în zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, unde conducătorii auto se confruntă cu o acută criză de parcări.

Problemă ajunsă „într-un stadiu critic”

Alesul judeţean a mărturisit că în urmă cu câteva zile s-a confruntat personal cu problema numărul 1 din zona Spitalului de Urgenţă, respectiv locurile de parcare insuficiente. „Am avut prilejul să mă conving pe viu, în ziua de joi 18 mai, ora 10.00, că în parcarea spitalului, dar și în zona limitrofă extinsă incluzând strada Gheorghe Marinescu de la intersecția cu sens giratoriu cu strada 22 Decembrie 1989 și până la intersecția cu sens giratoriu cu strada Nicolae Grigorescu atât pe un sens cât și pe celălalt, nu exista nici un loc de parcare. Dat fiind specificul instituției această stare de fapt este greu de acceptat. Este o problemă bine cunoscută, ajunsă într-un stadiu critic, și care a făcut, în timp, obiectul unor preocupări în Consiliul județean Mureș – a se vedea și Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş 4 din 31 ianuarie 2012 – a căror finalitate s-a blocat din diverse motive de natură juridică și administrativă”, a menţionat Vasile Boloş.

Apel la cooperare cu Primăria Târgu-Mureş

Totodată, consilierul judeţean social-democrat a dat exemplul altor localităţi din România care au reuşit gestionarea unor situaţii similare, prin intermediul unor proiecte finanţate din bani europeni. „Probleme similare au fost și în alte orașe din țară care însă au fost soluționate prin investiții adecvate. De exemplu, am aflat din presă că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța s-a realizat, încă din anul 2012, o parcare etajată cu 265 de locuri de parcare. Această investiție a costat, la vremea aceea, 4 milioane de euro și a fost finanțată din fonduri europene. Plecând de la cele exprimate mai înainte și constatând că în percepția publică  întreaga responsabilitate pentru această stare de fapt revine Consiliului Județean Mureș vă propun să introducem, cu celeritate, pe agenda noastră de preocupări o analiză din care să rezulte cu claritate care sunt responsabilitățile și gradele de libertate actuale ale Consiliului Județean Mureș legate de soluționarea problemei parcării de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. În funcție de aceste responsabilități să se stabilească apoi care ar fi, în condițiile de azi, modalitățile în care acestea pot fi onorate de Consiliul Județean Mureș singur sau în colaborare cu Primăria Târgu-Mureș. Cred că avem această obligație morală față de cetățenii județului nostru”, a punctat Vasile Boloş.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.