Home / CSU Medicina CSŞ / Voleibalistele junioare pierd titlul, dar se mențin pe podium

Voleibalistele junioare pierd titlul, dar se mențin pe podium

Distribuie

Turneul final al Campionatului Național de volei pentru junioare care s-a disputat de mirecuri până duminică în localitatea timișeană Buziaș a avut un început mai puțin favorabil pentru deținătoarea titlului, CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș. Mureșencele au cedat în jocul de debut cu 2-3 în fața echipei gazdă, Agroland Timișoara, fnalista ediției găzduită anul trecut la Târgu-Mureș, club care tocmai a reușit promovarea în primul eșalon. Cu moralul scăzut, mureșencele au reușit ci greu să revină, mai ales aă au avut în etapa a doua o altă adversară redutabilă, CTF Mihai I București. Au obținut victoria tot în set decisiv, după ce au câștigat categoric primul set, la 13, l-au cedat la limită, 23-25 pe al doilea, au învins din nou cu 25-18 și apoi au pierdut la 20. Setul decisiv a fost câștigat cu 15-12, dar cele doar două puncte aveau să aibă importanță în clasamentul final. Mureșencele s-au „adunat”, au câștigat la 15, 16 și 24 cele trei seturi cu CSM Lugoj, după care au trecut tot în trei seturi de Dinamo București (la 19, 17 și 21), una dintre aspirantele la podium.

„Distribuția” medaliilor, în suspans
Înaintea ultimei etape, în care întâlneau CSM București, mureșencele aveau asigurat locul pe podium, dar punctul cedat cu CTF Mihai I (Rapid) cântărea greu. Bucureștencele se aflau înaintea ultimei partide la egalitate de puncte și setaveraj cu „medicinistele”, dar coeficient la puncte superior. Ambele se aflau la 2 puncte în spatele bănățencelor de la Agroland, care urma să susțină practic finala turneului cu CTF. Teoretic, cu o probabilă victorie, dar chiar și la un eșec, mureșencele aveau șanse doar la locul secund, deci titlul de vicecampioană. Bănățencele și-au jucat practic râvnitul titlu în chiar prima etapă, mureșencele fiind singurele care au câștigat până în ultima zi vreun set împotriva lor. Titlul merge de această dată în Banat și urmează ca mai multe dintre jucătoarele celor două echipe să se reîntâlnească în ediția viitoare a Diviziei A 1. În penultimul joc al turneului a fost un prim set câștigat categoric de către gazde, la 25-9, urmat de unul extrem de disputat, câștigat de oaspete cu 26-24. Mureșencele puteau teoretic deveni totuși campioane, în cazul unei victorii cu 3-0 cu CSM București, coroborată cu un succes al celor de la CFR Mihai I. Titlul era totuși departe, medalia de argint fiind cea mai sigură. Bănățencele și-au adjudecat setul trei cu 25-21, al patrulea cu 25-20 și „medicinistele” trebuie să se mulțumească și cu treapta a doua. Locul pe podium era sigur, dar pentru argint aveau nevoie de două seturi în jocul de încheiere al turneului. Echipele abia au intrat la încălzire. Oricum, felicitări fetelor!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.