Home / Social / Colorează-ţi viaţa altfel … fără droguri!

Colorează-ţi viaţa altfel … fără droguri!

„Colorează-ţi viaţa altfel … fără droguri!” este tema Concursului național „Mesajul meu antidrog!”, proiect al Agenției Naționale Antidrog, ajuns la ediția a 14-a. „Dorința a fost ca şi în acest an să se dea continuitate acestui demers preventiv, care îşi propune a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri”, se precizează într-un comunicat de presă al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş. În judeţul Mureş concursul a fost implementat de către CPECA Mureş în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș și Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.

Festvitatea de premiere pentru faza județeană a concursului a avut loc în 26 mai la sediul Casei de Cultură a Studenților din Târgu Mureș. Elevii au trimis lucrări în cadrul a trei secțiuni: eseu literar, arte vizuale și film de scurt metraj.

Câștigătorii fazei județene

Lucrarea clasată locul I la secțiunea arte vizuale – gimnaziu îi aparține elevei Alina Alexandrescu, clasa a VIII-a, de la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” din Deda. La secțiunea arte vizuale – liceu locul I i-a revenit unei lucrări realizate de Simon Zsuzsanna, elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin.

La secțiunea eseu literar – gimnaziu, cea mai bun eseu a fost considerat „Nu asta e soluția”, scris de Jesica Andra Cesar, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Miron Neacșu” din Sighișoara. În timp ce filmul „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”, realizat de Csiky Eduard – Emil, clasa a XI-a, Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” din Târgu Mureș a ocup locul I la secțiunea film de scurt-metraj – liceu.

„Premiile, asigurate de partenerii de la Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș, cu care au fost recompensaţi tinerii, au fost în ton cu secţiunea la care au participat, cei de la arte vizuale primind diverse ustensile de pictură, cei de la eseu fiind premiaţi cu cărţi, iar cei de la film de scurt metraj – aparat video – foto”, se mai precizează în comunicatul de presă al CPECA Mureş. Lucrările declarate câştigătoare participă în acest moment la jurizarea naţională, iar câştigătorii acesteia vor fi premiaţi de Agenţia Naţională Antidrog.

(Foto: lucrarea Alinei Alexandrescu, locul I, secțiunea arte vizuale – gimnaziu (stânga) și lucrarea realizată de Simon Zsuzsanna, locul I, secțiunea arte vizuale – gimnaziu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Paradă moto pro vaccinare, la Târgu Mureș

Legio Maris Ride Club în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Mureș organizează sâmbătă, 15 …