Elevii de la „Tudor Vladimirescu”, campioni la matematică Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1223 Vizualizări

Elevii de la „Tudor Vladimirescu”, campioni la matematică

Patru elevi din clasa a III-a A de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureş au obţinut o medalie de aur şi trei de argint la cea de-a V-a ediţie a Concursului interjudeţean de matematică „Sever Aurel Groze”, competiţie organizată la Beclean (Bistriţa Năsăud) în perioada 19-21 mai. Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât la startul concursului s-au aliniat aproape 300 de elevi din clasele III-VIII din judeţele Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Gorj, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sălaj, Sibiu şi Timiş.

Cei patru performeri sunt: Dragoş Cojocnean (21 de puncte din tot atâtea posibile şi medalie de aur), Andrei Flora (17 puncte şi medalie de argint) – din păcate absent din motive medicale la data realizării reportajului, Crista Stan (14 puncte şi medalie de argint) şi Andrei Muth (14 puncte şi medalie de argint).

Dragoş Cojocnean, performerul concursului

Singurul concurent care a obţinut punctaj maxim, şi implicit premiul 1 cu Diplomă de Excelenţă este Dragoş Cojocnean.

„Problemele mi s-au părut simple, nu mi s-au părut deloc grele. Matematica e materia mea preferată, îmi place pentru că ne pune mintea la contribuţie. Mă pregătesc mult, atât la clasă, cât şi acasă. Secretul pentru rezultate bune la şcoală şi la concursuri este munca”, a afirmat Dragoş Cojocnean, elev în vârstă de 10 ani, care deţine în palmares şi alte locuri fruntaşe la alte competiţii şcolare şi care îşi doreşte să devină doctor.

Antrenament pentru minte…

Pasionată de matematică, dar şi de artă, Crista Stan are vârsta de 10 ani şi este o elevă-model, cu note şi medii foarte bune la toate materiile.

„Am participat la mai multe concursuri, iar matematica îmi place deoarece îmi antrenează mintea. Îmi place să muncesc la matematică, să muncesc pentru a-mi dezvolta gândirea şi logica, ceea ce mă va ajuta în viitor, în viaţă”, a precizat Crista Stan.

… şi pentru dezvoltarea inteligenţei

Pe lângă matematică, Andrei Muth, şi el în vârstă de 10 ani, simte o atracţie pentru ştiinţele naturii.

„Concursul mi s-a părut puţin mai dificil decât altele. Vreau să particip şi la alte concursuri. Matematica îmi place pentru că ne dezvoltă inteligenţa şi este o materie unde trebuie să munceşti”, a menţionat Andrei Muth.

„Ne pregătim în fiecare zi să devenim campioni”

Cei patru matematicieni au fost pregătiţi de învăţătoarea Aurelia Şeulean, cadru didactic care depune multă pasiune în activitatea de la clasă.

„Elevii din clasă au foarte multe pasiuni şi talente, unii fac dans, alţii chitară, pictură, teatru, fotbal, baschet şi handbal. Sunt copii cu preocupări frumoase, extrem de activi. Concursul de matematică la care au participat elevii noştri n-a fost unul uşor, dar fiind pregătiţi, au făcut faţă cu brio. Noi ne pregătim în fiecare zi să fim campioni”, a declarat învăţătoarea Aurelia Şeulean.

Act educativ de calitate

Rezultatele obţinute de micii matematicieni din clasa a III-a A au fost apreciate în mod pozitiv şi de conducerea Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureş.

„Orice rezultat obţinut de elevii şi de cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” sunt binevenite şi suntem foarte bucuroşi că putem promova astfel şcoala noastră şi oferta educaţională a şcolii, iar calitatea actului educativ se concretizează prin astfel de rezultate foarte bune”, a subliniat prof. Boczog Szabolcs, director adjunct al unităţii de învăţământ.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE