Şoferii băuţi şi vitezomanii, în vizorul poliţiştilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 219 Vizualizări

Şoferii băuţi şi vitezomanii, în vizorul poliţiştilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a organizat, în weekendul trecut, o amplă acţiune pe linie rutieră, fiind constatate 11 infracţiuni şi peste 400 de contravenţii.

Astfel, în perioada 26-28 mai, poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice din judeţul Mureş, prin verificarea conducătorilor auto pentru identificarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a celor care depăşesc limitele legale de viteză.

„Activităţile, care au avut drept scop salvarea de vieți omenești, au condus la constatarea a 11 infracţiuni şi aplicarea a 422 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice. Astfel, pentru depăşirea limitei legale de viteză, au fost aplicate 236 de sancţiuni iar 8 conducători auto au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 37 de permise de conducere, dintre care opt pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice şi trei pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

„Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare”, se mai arată în comunicat.

Exemple semnificative:

La data de 26 mai 2017, un bărbat din Târgu-Mureş a condus un microbuz, pe strada Voinicenilor, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că avea o îmbibaţie alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi permisul de conducere i-a fost reţinut.

La data de 28 mai 2017, un bărbat din judeţul Sibiu a condus un autoturism, pe strada Armatei din municipiul Târnăveni, și fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale a părăsit locul accidentului. În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţia vă recomandă:

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE