TAF-urile de la IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1553 Vizualizări

TAF-urile de la IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Unicul producătorul român de tractoare articulate forestiere, IRUM Reghin, o companie cu capital exclusiv românesc, participă la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume, Elmia Wood 2017 din Suedia, cu utilajele TAF 2012 G şi TAF 2012 Powershift, proiectate exclusiv de inginerii societăţii.
IRUM Reghin, cu cele două tipuri de utilaje TAF 2012, se va număra printre cei peste 550 de expozanţi din aproximativ 30 de ţări care şi-au anunţat participarea la Elmia Wood 2017, în perioada 7-10 iunie, alături de cei mai buni profesionişti din domeniul forestier din întreaga lume.
„Vom expune două modele de tractor articulat forestier TAF, concepute şi proiectate 100 % la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare iFor IRUM: TAF 2012 G – tractor articulat forestier echipat cu troliu şi cleşte. Acest model a fost deja exportat în Europa şi suntem în discuţii pentru a exporta acest tip de utilaj şi în America de Sud. De asemenea, vom expune TAF 2012 Powershift echipat cu troliu de 2 x 14 tone, un tractor articulat forestier, care de la lansare a trecut prin mai multe etape de îmbunătăţire, din punct de vedere funcţional, al performanţelor şi al confortului deserventului. De ce participăm la Elmia Wood? În ultimii ani am participat la târguri forestiere internaţionale din Germania, Polonia, Franţa, având contacte directe cu clienţii din zonele respective. Ne-au ajutat să înţelegem stilul de exploatare, modul de lucru şi specificul fiecărei ţări”, a declarat marţi, pentru Agerpres, Agnes Gottfert, şef desfacere marketing în cadrul IRUM.
Agnes Gottfert a precizat că Elmia Wood are o notorietate globală, la acest târg participă distribuitori din America de Sud, America de Nord, Australia, Asia, iar compania IRUM este interesată să găsească dealeri şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa.
Potrivit reprezentantei companiei, TAF-urile au fost deja încărcate pe platformă şi au plecat spre Suedia, la Jönköping, pentru a fi prezente pentru prima dată la cel mai mare târg forestier din lume, care reuneşte cei mai importanţi producători şi furnizori din industria forestieră şi care se organizează la fiecare patru ani.
În urmă cu un an, unicul producătorul român de tractoare articulate forestiere SC IRUM SA Reghin a lansat pe piaţă TAF 2012 G, dotat cu un motor PERKINS, un sistem de servo-direcţie modern, cutie de viteze PowerShift, iar performantele în exploatare sunt date de un cleşte cu suport şi braţ, care a înlocuit scutul mobil al modelului predecesor. Utilajul permite transportarea buştenilor la o înălţime mai mare de sol, fapt ce duce la creşterea eficienţei utilajului, scăderea consumului şi mărirea duratei de viaţă, având o manevrabilitate mult îmbunătăţită prin posibilitatea efectuării unor viraje mai strânse prin funcţia de rotire/pivotare a cleştelui în jurul propriei axe.
Inginerii IRUM au lucrat şi la confortul celui care manipulează utilajul, asigurând scaun reglabil, cu pernă de aer şi încălzire în şezut şi spătar, cameră video pentru monitorizarea încărcăturii şi coloana de direcţie cu afişaj digital, izolare termică şi fonică a cabinei şi multe altele.
TAF 2012 PowerShift de la IRUM este cel mai nou utilaj conceput în Centrul de Cercetare şi Dezvoltare al companiei, fiind dotat cu motor PERKINS, sistem de servo-direcţie modern şi cutie de viteze PowerShift, fiind o replică modernizată a predecesorului TAF 2010.
IRUM Reghin a reuşit să înfiinţeze, în septembrie 2015, primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole şi forestiere din România, iFOR, în urma unei investiţii de aproape 12 milioane de lei, primul utilaj conceput aici fiind TAF 2012 G.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE