Home / Business / Evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice

Evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice

Distribuie

125 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au desfăşurat joi, 29 iunie, 61 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş (55), Harghita (2) şi Alba (4), la locuinţele unor persoane bănuite de tăiere şi comercializare fără forme legale a materialului lemnos precum şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării. 2.370 de litri de vin, aproximativ 970 metri cubi de material lemnos şi 42.000 de lei au fost ridicaţi de poliţişti în urma percheziţii domiciliare, iar patru persoane sunt cercetate.

Sesizare din oficiu, în aprilie 2017

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, la data de 12 aprilie 2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au identificat şi oprit în trafic trei persoane în timp ce transportau 360 de litri de vin şi 10 litri băutură spirtoasă, fără a deţine documente legale de provenienţă, sens în care s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 300 de litri băuturi intermediare, prevăzută de Codul fiscal.

„În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 2.370 de litri de vin deţinut în vederea comercializării, 970 metri cubi de material lemnos fără documente legale de provenienţă precum şi suma de 42.000 lei, bănuită a fi provenită din activitatea comercială a unei persoane fizice nedeclarată organelor fiscale. Cercetările sunt continuate de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru documentarea întregii activităţi infracționale a persoanelor implicate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 300 litri băuturi intermediare”, se menţionează în comunicat.

Activitatea de cercetare pentru infracţiuni de corupţie, tăiere ilegală de material lemnos şi spălare de bani va fi desfăşurată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş. La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Servicii de cantină socială achiziționate de Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Distribuie Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, în calitate de autoritate contractantă, anunță operatorii economici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.