Home / FC Municipal / ASA – Poli Iași, partida care coboară „cortina”

ASA – Poli Iași, partida care coboară „cortina”

Distribuie

ASA Târgu-Mureș și CSM Politehnica Iași sunt echipele care încheie sezonul 2016-2017 al Ligii I de fotbal. Partida care se va disputa luni, 5 iunie, de la ora 15.00 pe stdionul Trans Sil nu mai are însă nicio miză, comparativ cu „duelurile de la distanță” dintre cele două în ultimele etape ale campionatelor trecute. Ieșenii sunt virtuali câștigători ai turneului play-out, în timp ce ASA va activa în sezonul viitor în Liga II, asta doar dacă planul de reorganizare va fi aprobat.
Așadar, este de așteptat un „joc de vacanță”, în care își mai poate pune amprenta doar ambiția, atâta cât a mai rămas.
Oaspeții își doresc să încheie campionatul cu o nouă victorie, sau cel puțin să rămână singura echipă neînvinsă în play-out. De cealaltă parte, ASA și-a propus să încerce să întrerupă seria invincibilității moldovenilor, sau cel puțin să părăsească prima scenă cu fruntea sus, după un joc bun. „Pentru noi este ultimul joc în Liga I și fac un apel către jucători să jucăm cât mai bine, să încercăm să stricăm palmaresul Iașiului, care au avut în play-out un parcurs foarte bun. Sunt conștient de faptul că nu va fi ușor și că ei vin să câștige, să profite de situația noastră financiară instabilă. Se știe că nu este una roză și diminuează mult concentrarea și potențialul jucătorilor. Jucătorii au manifestat o creștere la capitolul dăruire în ultimele meciuri, dar această schimbare a venit mult prea târziu. Nu poate fi considerat un joc de vacanță, ne dorim să facem un meci bun, să încheiem campionatul cu fruntea sus, atât cât se mai poate. În ceea ce privește viitorul echipei și lotul care ar fi să rămână pentru campionatul viitor este prematur să vorbim. Acestea depind de deciziile din săptămâna viitoare, iar decizia de a rămâne sau nu este a jucătorilor, este vorba despre viitorul lor”, a declarat înaintea partidei antrenorul Ionel Ganea.
Fără gol înscris ieșenilor, fără gol primit la Iași
După două ediții în care disputa avea loc tot la final, dar de la distanță și pentru titlu sau un loc în play-off, cele două au de această dată o confruntare directă, dar fără miză. În urmă cu doi ani, ieșenii încurcau în ultima etapă Steaua în drumul pentru titlu, de care mureșenii nu au știut profita, cedând pe teren propriu cu deja retrogradata Oțelul Galați, situație în care se află de această dată ei. La finalul sezonului regulat al campionatului trecut ASA obținea în extremis calificarea în play-off în ultima etapă după ce au învins cu 1-0 FC Botoșani, iar ieșenii rămâneau în play-out după ce încheiau la egalitate tot cu Steaua, la București de această dată. La ASA tot atunci începea în schimb căderea. Echipa nu a reușit în play-off decât un parcurs asemănător cu cel din play-out-ul celei actuale. Aceasta a fost dealtfel continuarea evoluției dezamăgitoare a unei ediții în care au mai suportat și o penalizare de 9 puncte. Startul din actuala ediție anunța oarecum acest deznodământ. ASA a obținut primele puncte abia în etapa 7, 2-1 cu Dinamo (!), ieșenii fiind primii oaspeți care au câștigat pe Trans Sil. Au învins în etapa a III-a cu 3-0, dar niciuna dintre cele două echipe nu a mai reușit să înscrie vreun gol în următoarele două întâlniri, ambele disputate la Iași. Pentru mureșeni finalizarea a lăsat de dorit pe tot parcursul ediției, reușind în cele 13 etape din play-out să puncteze de doar 4 ori, dintre care de două ori de la 11 metri. Seria de șase meciuri fără gol a fost întreruptă, iar cu ieșenii nu înscris în ediția pe care vor s-o încheie cu goluri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.