Home / FC Municipal / ASA părăsește Liga I cu un ultim gol înscris și așteaptă verdictul

ASA părăsește Liga I cu un ultim gol înscris și așteaptă verdictul

Distribuie

În ultimul meci al ediției din cadrul Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a încheiat la egalitate partida susținută pe teren propriu cu CSM Politehnica Iași, scor 1-1. A înscris pentru ieșeni în prima repriză în minutul 13 Adrian Moldovan, a egalat pentru ASA Bănel Nicoliță, în minutul 82. Întâlnirea nu avea nicio miză. Echipa ieșeană era câștigătoarea turneului play-out, iar mureșenii erau deja retrogradați. Singura miză era cea de imagine. Oaspeții își doreau să încheie ediția fără eșec în cele 14 etape din play-out, mureșenii și-ar fi dorit să întrerupă seria invincibilității moldovenilor la jocul de adio din Liga I. Și mai important era să înscrie cel puțin un gol. ASA nu reușise să puncteze pe teren propriu din etapa a II-a din play-out, mai exact din 18 martie, când au învins cu 2-1 Concordia Chiajna cu emoții, după ce au ratat la 1-0 un penalty și au fost egalați de un adversar care avea cu doi oameni mai puțini pe teren. De atunci au mai înscris doar în deplasările de la FC Voluntari, când Gorobsov a punctat de la 11 metri la 2-0 pentru gazde și prin Bănel Ncoliță în etapa trecută, la eșecul cu 1-3 de la ACS Poli Timișoara. Acesta a înscris primul gol al mureșenilor după șase etape de la venirea lui Ionel Ganea pe banca tehnică și a reușit acum ultimul gol al campionatului.
Bănel Nicoliță, ultimul marcator al ediției
Fără miză, partida a fost una și fără veleități, cu puține realizări. Lotul subțiat al ASA a putut fi remarcat din start, cu multe greșeli individuale, cu mingi respinse la întâmplare și o „pasă” a portarului Moga în lateral, care a ieșit aproape în corner. La o primă fază încheiată cu șut, în minutul 13, după ce Caparco a reținut mingea trimisă de Nicoliță pe spațiul porții, în același minut ieșenii deschideau scorul prin Adrian Munteanu, care a reluat cu capul centrarea lui Ștefănescu. O fază ca de antrenament, care scotea în evidență carențele apărării mureșene. ASA a reușit până la pauză o fază periculoasă în minutul 42, când Caparco a respins în aceeași fază șuturile expediate de Stoica și Sin, dar în ultimul minut Moga s-a opus la o fază de 0-2.
Repriza secundă a fost una anostă până spre final. Ieșenii s-au retras și ASA a dominat teritorial jocul, dar fără a reuși să se apropie de poartă. Singurele șuturi periculoase ale primei jumătăți de oră au aparținut oaspeților, prin Ciucur și Țigănașu, unul reținut, celălalt trecut puțin peste. ASA reușeșete în minutul 77 o fază cursivă, dar șutul lui Ferfelea este reținut de portarul ieșenilor. După două minute autorul golului scapă singur spre poartă, dar se precipită și trimite imprecis, după care, la poarta cealaltă, șutul la colțul scurt al debutantului Raul Iliescu este reținut de portarul care debuta în fotbalul românesc la Târgu-Mureș. Finalul s-a animat în minutul 82, când pasa în adâncime a lui Ferfelea este preluată cu vârful bocancului de Nicoliță, acesta trece de Caparco și întrerupe seria fără goluri a ASA-ului și pe teren propriu. Rezultatul părea unul „rezonabil” pentru un meci fără miză, dar punctul a fost salvat practic de portarul Moga, care a intervenit în minutul 90 spectaculos la picioarele lui Asăvoaiei, scăpat singur.
ASA încheie pe ultimul loc un sezon care îi anunța din start ca favoriți la retrogradare, dar cel mai important pentru viitorul clubului este ceea ce se va decide marți în legătură cu planul de reorganizare. Va continua ASA în Liga II, sau clubul se va desființa? A doua oară!
Au evoluat formațiile:
ASA: Moga – Dulap, Tudose, M. Constantin, Mendy, Candrea (46 Ferfelea), Petra (70 Iliescu), Petriș, Nicoliță, Sin, Schieb (26 Stoica)
CSM Poli: Caparco – Mihalache, V. Gheorghe, Bosoi, Panțîru (55 Asavoaiei), Ciucă, Matos de Santos, Țigănașu, A. Ștefănescu, Ciucur (67 Bădic), Ad. Moldovan


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dorin Florea, întâlnire consultativă cu Horațiu Suciu? Ce a spus fostul primar

Distribuie Fostul primar al municipiului Târgu Mureș în perioada 2000-2020, Dorin Florea, a afirmat miercuri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.