Finanţare de 50 milioane euro pentru Aeroportul „Transilvania”! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2690 Vizualizări

Finanţare de 50 milioane euro pentru Aeroportul „Transilvania”!

Ministrul Transporturilor din România, Alexandru-Răzvan Cuc, a răspuns, recent, interpelării formulată de deputatul PMP de Mureş Marius Paşcan, cu tema „Clarificarea strategiei naţionale în privinţa aeroporturilor din centrul României”.

Redăm, în rândurile de mai jos, modul de ierarhizare a proiectelor incluse în strategia de implementare a Master Planului General de Transport pentru atribuirea surselor de finanţare pentru Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca, Aeroportul „Transilvania” din Târgu-Mureş şi Aeroportul Sibiu.

„Aeroportul Cluj Napoca „Avram Iancu” este situat pe reţeaua TEN-T Comprehensive şi a obţinut un punctaj în urma rulării Modelului Naţional de Transport de 94,00 şi face parte din prima perioadă de finanţare, cu o perioadă de implementare a proiectului cuprinsă între 2016-2018 şi o valoare  estimată de 125,32 milioane euro, fără TVA.

Aeroportul Sibiu este situat pe reţeaua TEN-T Comprehensive şi a obţinut un punctaj în urma rulării Modelului Naţional de Transport de 54,71 şi face parte din prima perioadă de finanţare, cu o perioadă de implementare a proiectului cuprinsă între 2016-2018 şi o valoare estimată de 38,35 milioane euro, fără TVA.

Aeroportul Târgu-Mureş „Transilvania” a obţinut un punctaj în urma rulării Modelului Naţional de Transport de 44,98 şi face parte din a doua perioadă de finanţare, cu o perioadă de implementare a proiectului cuprinsă între 2021-2024 şi o valoare estimată de 50,04 milioane euro, fără TVA.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE