Share

Home / Business / Finanţare de 50 milioane euro pentru Aeroportul „Transilvania”!

Finanţare de 50 milioane euro pentru Aeroportul „Transilvania”!

Ministrul Transporturilor din România, Alexandru-Răzvan Cuc, a răspuns, recent, interpelării formulată de deputatul PMP de Mureş Marius Paşcan, cu tema „Clarificarea strategiei naţionale în privinţa aeroporturilor din centrul României”.

Redăm, în rândurile de mai jos, modul de ierarhizare a proiectelor incluse în strategia de implementare a Master Planului General de Transport pentru atribuirea surselor de finanţare pentru Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca, Aeroportul „Transilvania” din Târgu-Mureş şi Aeroportul Sibiu.

„Aeroportul Cluj Napoca „Avram Iancu” este situat pe reţeaua TEN-T Comprehensive şi a obţinut un punctaj în urma rulării Modelului Naţional de Transport de 94,00 şi face parte din prima perioadă de finanţare, cu o perioadă de implementare a proiectului cuprinsă între 2016-2018 şi o valoare  estimată de 125,32 milioane euro, fără TVA.

Aeroportul Sibiu este situat pe reţeaua TEN-T Comprehensive şi a obţinut un punctaj în urma rulării Modelului Naţional de Transport de 54,71 şi face parte din prima perioadă de finanţare, cu o perioadă de implementare a proiectului cuprinsă între 2016-2018 şi o valoare estimată de 38,35 milioane euro, fără TVA.

Aeroportul Târgu-Mureş „Transilvania” a obţinut un punctaj în urma rulării Modelului Naţional de Transport de 44,98 şi face parte din a doua perioadă de finanţare, cu o perioadă de implementare a proiectului cuprinsă între 2021-2024 şi o valoare estimată de 50,04 milioane euro, fără TVA.”

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pepiniera Roza Mur, furnizor serios de pomi fructiferi de calitate

Pepiniera Roza Mur a apărut pe piață în 2015, iar cei care i-au pus bazele …

Share
Share