Home / Business / Finanţele Publice Mureş, mii de dosare pe rolul instanţelor

Finanţele Publice Mureş, mii de dosare pe rolul instanţelor

În decursul anului 2016, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Mureş a avut pe rolul instanţelor 3.976 de dosare, potrivit unui raport de activitate prezentat miercuri, 31 mai, cu ocazia şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, de Dénes Irén, şef administraţie adjunct colectare persoane juridice al instituţiei.

Cele 3.976 de dosare sunt distribuite astfel: 1.330 – procedura insolvenţei, 1.101 – alte cauze, 693 – dosare civile, 529 – contencios administrativ, 287 – cercetare, urmărire sau judecată în materie penală, 36 – plângeri contravenţionale.

„În perioada ianuarie – decembrie 2016, au fost soluţionate definitiv şi/sau irevocabil un număr de 1.811 de cauze, din care câştigate un număr de 1.033 de cauze şi pierdute un număr de 778 de cauze. Cu privire la cauzele pierdute definitiv şi/sau irevocabil, precizăm că ponderea este deţinută de cauzele care au ca obiect restituirea taxei de poluare, restituirea taxei speciale de primă înmatriculare, restituirea taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule”, a precizat Dénes Irén.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Avantaje și beneficii la înscrierea într-un C.A.R., prin prisma Casei de Ajutor Reciproc Progresul CFR

Un C.A.R. este o asociație de drept privat, fără scop patrimonial ce are drept obiectiv …