Home / Invatamant / „Grupul Civic pentru Liceul Catolic”, invitat la discuţii în Parlament

„Grupul Civic pentru Liceul Catolic”, invitat la discuţii în Parlament

Distribuie

Subiect: audienţă parlamentară în problema Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din cadrul Parlamentului României

„Grupul Civic pentru Liceul Catolic” a primit invitaţie de la Comisia sus amintită, pentru miercuri, 7 iunie 2017, orele 13 la Parlamentul României. Invitaţia vine urmare a unei luări de cuvânt în cadrul lucrărilor unei subcomisii parlamentare, organizate la Sfântu Greorghe, în data de 24 Mai la care am prezentat situaţia Liceului Teologic Romano-Catolic.

Datorită gravităţii cazului şi din cauza depăşirii tuturor termenelor de soluţionare, membrii subcomisiei au decis promovarea cazului LTRC în plenul Comisiei din Parlament.

Comisia parlamentară a inclus pe ordinea de zi a şedinţei plenare de mâine cazul LTRC. A invitat Grupul Civic pentru Liceul Catolic să prezinte încălcările de drepturi suferite în urma situaţiei juridice  de la LTRC.

Grupul nostru a conceput un raport prin care arătăm cât se poate de clar că situaţia creată în jurul Liceului aduce grave încălcări ale drepturilor constituţionale a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Procesul conştient,  de aducere in stare de imposibilitate a Şcolii noastre încalcă în multe locuri drepturile minorităţilor, prin încălcarea dreptului la învăţământ în limba maternă, respectiv învăţământ confesional.

Scopul participării noastre la această audiere este urgentarea găsirii unei soluţii legale care să permită funcţionarea în siguranţă şi pe termen lung a Şcolii noastre.

Atragem atenţia că la ora asta municipiul Târgu Mureş încă nu are reţea şcolară aprobată pentru anul şcolar 2017-2018!

Cu stimă,

Grupul Civic pentru Liceul Romano-Catolic

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.