„Grupul Civic pentru Liceul Catolic”, invitat la discuţii în Parlament Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

„Grupul Civic pentru Liceul Catolic”, invitat la discuţii în Parlament

Subiect: audienţă parlamentară în problema Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din cadrul Parlamentului României

„Grupul Civic pentru Liceul Catolic” a primit invitaţie de la Comisia sus amintită, pentru miercuri, 7 iunie 2017, orele 13 la Parlamentul României. Invitaţia vine urmare a unei luări de cuvânt în cadrul lucrărilor unei subcomisii parlamentare, organizate la Sfântu Greorghe, în data de 24 Mai la care am prezentat situaţia Liceului Teologic Romano-Catolic.

Datorită gravităţii cazului şi din cauza depăşirii tuturor termenelor de soluţionare, membrii subcomisiei au decis promovarea cazului LTRC în plenul Comisiei din Parlament.

Comisia parlamentară a inclus pe ordinea de zi a şedinţei plenare de mâine cazul LTRC. A invitat Grupul Civic pentru Liceul Catolic să prezinte încălcările de drepturi suferite în urma situaţiei juridice  de la LTRC.

Grupul nostru a conceput un raport prin care arătăm cât se poate de clar că situaţia creată în jurul Liceului aduce grave încălcări ale drepturilor constituţionale a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Procesul conştient,  de aducere in stare de imposibilitate a Şcolii noastre încalcă în multe locuri drepturile minorităţilor, prin încălcarea dreptului la învăţământ în limba maternă, respectiv învăţământ confesional.

Scopul participării noastre la această audiere este urgentarea găsirii unei soluţii legale care să permită funcţionarea în siguranţă şi pe termen lung a Şcolii noastre.

Atragem atenţia că la ora asta municipiul Târgu Mureş încă nu are reţea şcolară aprobată pentru anul şcolar 2017-2018!

Cu stimă,

Grupul Civic pentru Liceul Romano-Catolic

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE