Home / Cultură / Cea mai bună comedie a anului este „Pasărea Retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte”

Cea mai bună comedie a anului este „Pasărea Retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte”

Distribuie

Spectacolul Companiei „Tompa Miklós” cu piesa „Pasărea Retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte” de Radu Afrim a obţinut 4 premii importante la  cea de-a XV-a ediție a Festivalului Comediei Românești – festCO, care s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 27 mai – 4 iunie, în organizarea Teatrului de Comedie.

Juriul ediției 2017 – festCO i-a avut în componență pe criticul de teatru Maria Zărnescu – președintele juriului, actorii Emilia Dobrin, Mihai Bisericanu, scenografa Lia Manțoc și regizorul Erwin Șimșensohn.

La această ediţie juriul a decis în unanimitate ca premiile pentru cel mai bun actor/actriță în rol principal și premiile pentru cel mai bun actor/actriță în rol secundar să se cumuleze într-un singur mare premiu de interpretare.

Spectacolul Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, scenariu și regie Radu Afrim, a fost  declarat marele câștigător al celei de-a XV-a ediții a Festivalului Comediei Românești. Spectacolului şi creatorilor săi i s-au acordat următoarele premii:

Premiul pentru cel mai bun spectacol – Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte;

Premiul pentru cea mai bună regie – Radu Afrim;

Premiul pentru cea mai bună interpretare – Echipa Teatrului Național Târgu-Mureș, Compania Tompa Miklós;

Premiul pentru cea mai bună scengrafie – Irina Moscu (scenografie) și Andrei Cozlac (videomapping);

La Gala desfășurată în Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie au fost prezenţi scenografa Irina Moscu, care a citit mesajul lui Radu Afrim, proiectantul video-mapping Andrei Cozlac, reprezentanţii distribuţiei actorii B. Fülöp Erzsébet şi László Csaba, respectiv Gáspárik Attila, directorul general al Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

În cadrul Galei au fost anunțați şi câştigătorii celei de-a  XI-A ediţii a Concursului de Comedie Românească, stabiliţi de juriul care  i-a avut în componență pe actrița Delia Nartea, regizorul Bobi Pricop și dramaturgul Adrian Lustig.

Autoarea Andreea Radu, teatrolog la Teatrul Naţional Târgu Mureş, Compania Liviu Rebreanu, cu piesa „Inventar” a obţinut locul al treilea (ex-aequo) în competiţie.

Spectacolul cu piesa „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte” a fost selecţionat şi în programul celui mai important festival teatral din Ungaria Poszt (Festivalul Naţional de Teatru- Pécs), unde va avea reprezentaţie în data de 11 iunie.

(Comunicat de presă)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.