Home / Business / Excelenţa vinurilor româneşti, apreciată la Privo

Excelenţa vinurilor româneşti, apreciată la Privo

Distribuie

Renumitul degustător profesionist internaţional de vinuri Marinela Vasilica Ardelean şi-a lansat recent, în data de 1 iunie, în incinta Hotelului Privo din Târgu-Mureş, cel de-al doilea volum al „The Wine Book of Romania – Cartea vinurilor româneşti”, ghidul celor mai bune vinuri româneşti.

Angajament faţă de producătorii de vin din România

“The Wine Book of Romania” este primul ghid bilingv al celor mai bune, celor mai selecte și speciale vinuri din România și din Republica Moldova, fiind o carte de vizită personalizată pentru industria vinurilor și un instrument util pentru promovarea lor în lumea întreagă.

„Pentru mine, „The Wine Book of Romania” reprezintă, pe lângă o mare responsabilitate, şi un angajament faţă de industria vitivinicolă şi producătorii de vin din România. Pentru pregătirea volumului al doilea, m-am bucurat să constat o creştere remarcabilă a calităţii vinurilor evaluate. De exemplu, anul trecut doar un vin 100% Fetească Neagră a obţinut 5 stele. Anul acesta, patru vinuri 100% Feteasca Neagră, dintr-un total de 15 vinuri, au obţinut 5 stele. Vă invit să descoperiţi excelenţa vinurilor româneşti în volumul 2 „The Wine Book of Romania”, a subliniat Marinela Vasilica Ardelean, cel mai bun somelier din România, totodată specialist în branding şi business development în industria enogastronomică.

279 de vinuri, descrise şi clasificate

Toate vinurile cuprinse în ghid au fost evaluate de un juriu format din experți internaționali: Rod Smith (Master of Wine – Franța), Paul Robert Blom (degustător internațional de vinuri – Olanda), Luiz Alberto (fondatorul comunității #winelover – SUA), Galina Niforou (Asociația Exportatorilor de Vin – Bulgaria), Jozsef Kosarka (președintele al Asociației Somelierilor din Ungaria), Maria Sofia Dare Biancolin (“Wine and More” – Germania), Elias Macovela (blogger de profil și activist al vinului – Portugalia).

În urma acestei evaluări, au fost descrise și clasificate 279 de vinuri, aparținând a 75 crame, 60 din România și 15 din Republica Moldova.

Cină cu vinuri de top

Partea a doua a evenimentului a constat într-o cină gastronomică alături de Marinela Vasilica Ardelean şi Marius Danciu, somelierul Hotelului Privo din Târgu-Mureş. Cina a cuprins 5 course menu asociate cu o selecție de vinuri de top ale cramelor românești, foarte apreciate de invitaţi.

Text: Alex TOTH

Foto: Cezar BULIGA

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.