FOTO: Gala olimpicilor mureșeni la limbi moderne Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 897 Vizualizări

FOTO: Gala olimpicilor mureșeni la limbi moderne

Cei mai buni elevi din județeul Mureș care au participat la fazele județene și naționale ale olimpiadelor de limbi moderne au fost premiați de Universitatea „Petru Maior” și de Inspectoratul școlar Județean Mureș. Pe lângă elevi și profesori la eveniment au participat Iulian Boldea, proectorul UPM, Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Litere din cadrul UPM, Ilés Ildikó, inspector școlar general adjunct, și Iulia Luca, inspector școlar pentru limbi moderne. „E vorba despre a aprecia, a recompensa elita învățământului mreșean. De a recomponsa, de asemenea, cadrele didactice care au călăuzit acești elevi”, a spus Iulian Boldea în deschiderea evenimentului.

Patru eleve premiate la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Lotul de elevi care au participat la faza națională a Olimpiadei de Limba Engleză, organizată în Pitești, au reușit rezultate extraordinare anul acesta, obținând un premiu I, un premiu II și două mențiuni. Olimpiada Națională de Limba Engleză se desfășoară pe două secțiuni: secțiunea A pentru elevii care au până în 3 ore de limba engleză pe săptămână și secțiunea B pentru elevii de la profilele bilingv engleză.
Sara Gorea, clasa a XI-a, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, a reușit să obțină Premiul I – secțiunea B, la Olimpiada Națională de Limba Engleză, desfășurată în Pitești, la egalitate de puncte cu o elevă din Satu Mare. Andreea Rusu, clasa a X-a, de la Colegiul Național „Unirea”, profesor coordonator Adrian Costea, a obținut Premiul II – secțiunea A. Iris Pătrașcu, clasa a X-a, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, pregătotă de profesoarele Briena Stoica și Monica Șerb, a obținut Mențiune, în cadrul secțiunii B. Tot în cadrul secțiunii B, Andreea Alexandra Pop, absolventă (acum) a Colegiului „Papiu”, pregătită de profesoarele Briena Stoica și Cristina Poruțiu, a obținut prima mențiune la nivelul clasei a XII-a.

De asemenea, deși nu au fost printre premianți, rezultate foarte bune au avut obținut și Theodora Chindea, clasa a IX-a, secțiunea A, de la „Papiu”, cu o medie de 93 de puncte, Vlad Cociș, clasa a XI-a, Colegiul Național „Unirea”, participant la faza națională în cadrul secțiunii A, cu un punctaj de 92,5, și Adriana Anastasia Răchită, clasa a IX-a, secțiunea B, de la „Unirea”.

Rezultate foarte bune și la celelalte discipline

La Olimpiada Națională de Limba Germană, desfășurată în Piatra Neamț, s-au calificat 6 elevi din Mureș, dintre care au obținut premii: Alexandra Emilia Chiriță Constantinescu, clasa a X-a, nivel C1, Colegiul Național „Unirea”, pregătită de profesoara Teodora Boar, a obținut Premiul al II-lea, și Alexandra Costea, clasa a X-a, nivel A2, Colegiul Național „Papiu”, pregătită de profesoara Laura Matiș, a obținut Mențiune.

La Olimpiada Națională de Limba Franceză, desfășurată în Gura Humorului – județul Suceava, Mureșul a fost reprezentat de 4 elevi, toți la secțiunea dedicată elevilor care studiază franceza în regim normal. Dintre aceștia au obținut mențiuni: Viviana Maria Moldovan, clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Augustin Maior” din Reghin, pregătită de profesoara Ana Maria Klein, și Cristian Moldovan, clasa X-a, Colegiul Național „Papiu”, pregătit de profesorii Adela Popa și Alexandru Luca. Cristian Moldovan a obținut și un premiu special oferit de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

La Olimpiada Națională de Limba Italiană de la Botoșani au participat două eleve din județul Mureș: Carina Renata Ditu, clasa a X-a, regim de studiu intensiv-bilingv, de la Colegiul Național „Unirea”, și Alexandra Pârvu, clasa a X-a, regim de studiu normal, de la Colegiul Economic „Transilvania”, pregătită de Gabriela Voșloban, care a obținut o Mențiune specială.

Felicitări elevilor și profesorilor

În cadrul evenimentului au fost premiați atât elevii care au participat la fazele naționale ale olimpiadelor de limbi moderne, cât și elevii care au avut rezultate foarte bune la faza județeană a olimpiadelor.
„Întodeauna spun că avem copii foarte buni, dar parcă voi sunteți și mai buni, aveți ceva în plus. Eu vă doresc să valorificați acest ceva în plus”, le-a transmis Ilés Ildikó, inspector școlar general adjunct, felicitându-i și urându-le mult succes elevilor. De asemenea, le-a mulțumit cadrelor didactice care au îndrumat elevii.

Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Litere din cadrul UPM, a spus că, în pofida situației mai puțin bune în care se află domeniul științelor umaniste, rezultatele obținute de elevi sunt „o plăcere și o speranță pentru viitor”. „Indiferent de specializările și de cariera pe care o veți urma în viitor, nu renunțați să citiți, nu renunțați să citiți literatura, nu renunțați să cultivați limbile moderne, nu renunțați să citiți istoria – istoria voastră și a celorlalți! Pentru că nu mai așa vom putea să dezvoltăm un viitor mai bun și să ne ridicăm la nivelul la care ne-a plasat Dumnezeu sau natura, în funcție de opțiunea pe care o aveți. Vă felicit din nou și vă doresc tot succesul în ceea ce veți face de acum încolo!”, le-a transmis Giordano Altarozzi elevilor.

„Așa cum știm noi, cei care învățăm, cei care predăm limbile moderne, acestea constitue adevărate punți ale înțelegerii, ale toleranței, ale acceptării între noi, între oameni”, a spus Iulia Luca, inspector școlar pentru limbi moderne, felicitându-i pe elevi și pe cadrele didactice care i-au pregătit.

GALERIE FOTO:

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE