Borbély László: ” O economie verde funcțională ar trebui să constituie o prioritate a omenirii” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 135 Vizualizări

Borbély László: ” O economie verde funcțională ar trebui să constituie o prioritate a omenirii”

Consilierul de stat Borbély László a participat, ca reprezentant al Guvernului României, la „Forumul Mondial al Economiei Circulare”, desfășurat la Helsinki, în perioada 5-7 iunie 2017.

În cadrul reuniunii, Borbély László, consilier de stat în aparatul de lucru al Prim-Ministrului, a arătat că este necesară cooperarea între investitori, sectorul public, organizațiile non-guvernamentale și lumea academică. “Este nevoie de un context instituțional mai transparent și de o legislație care să vină în sprijinul economiei verzi”, a subliniat Borbély László.

În România există, începând din februarie 2016, o lege care sprijină achizițiile verzi, ale cărei norme metodologice sunt în curs de definitivare. Misiunea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, înființat anul acesta în cadrul aparatului de lucru al Prim-Ministrului, va fi aceea de a coordona transpunerea în practică a obiectivelor de dezvoltare durabilă și de a sprijini economia verde.

În marja Forumului Mondial al Economiei Circulare, consilierul de stat Borbély László a avut întrevederi cuJan Potocnik, fost comisar european pentru mediu, dar și cu Achim Steiner, numit recent la conducerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). În cursul întâlnirii cu fostul comisar Potocnik, care se ocupă în prezent cu elaborarea, în cadrul Uniunii Europene, a unor strategii verzi, Borbély László a propus ca România să ia parte, în calitate de țară parteneră, împreună cu Slovenia și Olanda, la elaborarea unui acord de cooperare regională. La întâlnirea cu Achim Steiner, Borbély László a evidențiat importanța dimensiunii parlamentare pentru transpunerea în practică a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Sub egida PNUD a fost publicat acum două săptămâni un îndreptar, un ghid pentru parlamentari privind problematica transpunerii în practică a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă prevăzute de Agenda 2030. Acest instrument de lucru va fi pus în curând și la dispoziția membrilor Parlamentului României.

Forumul Mondial al Economiei Circulare este o reuniune la nivel global, în cadrul căreia au fost prezentate soluții care țin de economia circulară, destinate afacerilor, orașelor și domeniului financiar. La forum au participat 1500 de persoane din 104 țări – oameni politici, specialiști și reprezentanți din domeniul economiei. În cadrul reuniunii, s-a discutat despre relația dintre Economia Verde și Dezvoltarea Durabilă, despre explorarea căilor de acțiune posibile pentru diferite componente ale societății, pornind de la o strategie care acordă mai multă atenție resurselor de energie naturale, prioritizează materialele reciclabile și utilizează pentru investiții tehnologii noi, nepoluante.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE