Home / Administratie / FOTO: Demonstraţie de dresaj canin în cadrul Programului „Şcoala Altfel”

FOTO: Demonstraţie de dresaj canin în cadrul Programului „Şcoala Altfel”

Programul “Școala Altfel” a oferit ocazia jandarmilor mureșeni să-și prezinte camarazii necuvântători, alături de care se antrenează și participă la misiune: câinii de serviciu Nero, Tano, Luk și cățelușa Cora, toți din rasa ciobănesc german.

La solicitarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, grupa conductori câini din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand 1” Târgu-Mureș s-a deplasat miercuri, 7 iunie, la sediul instituției solicitante, pentru a prezenta un program de dresaj.

„Cei peste 60 de elevi și pedagogi prezenți au fost entuziasmați de tehnicile de  disciplinizare: mersul alături de conductor, executare de comenzi precum și de exercițiile de specializare: apărarea conductorului, prinderea unei persoane care nu se supune somațiilor legale și fuge de sub escortă și sărituri printr-un obstacol în flăcări. Pregătirea foarte bună a celor patru câini a stârnit aplauzele copiilor prezenți, care la final s-au declarat plăcut impresionați și au dorit să îi cunoască mai îndeaproape cățeii jandarmilor”, a precizat lt. Adina Chiş, ofiţer de presă al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand 1” Târgu-Mureş.

Jandarmii folosesc câinii de seviciu în acțiuni de patrulare și intervenție cu ocazia executării misiunilor de menținere sau asigurare a ordinii publice și acțiuni de căutare a persoanelor urmărite sau dispărute.

Alex TOTH

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rezidenți detașați la un spital din Mureș

Conducerea Spitalului Municipal din Sighișoara a anunțat, în urmă cu câteva zile, creșterea numărului de …