Apă mai bună în oraşele Sighişoara şi Cristuru Secuiesc Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Apă mai bună în oraşele Sighişoara şi Cristuru Secuiesc

Cu ajutorul fondurilor europene s-au reabilitat Staţiile de tratare a apei din oraşele Sighişoara şi Cristuru Secuiesc. Investiţia, în valoare de peste 25 de milioane lei, include atât reabilitarea unor obiecte existente cât şi construirea unora noi, astfel încât fluxul tehnologic să asigure tratarea apei la nivelul cerinţelor legislative în vigoare. După finalizarea şi recepţionarea lucrărilor, Compania Aquaserv a preluat în operare obiectivele.

Prin montarea de echipamente noi s-au modernizat procesele de tratare, respectiv unităţile de pre-decantare, de decantare, de filtrare pe strat de nisip. S-au introdus şi etape noi pe fluxurile tehnologice, respectiv pre-oxidarea cu dioxid de clor, dezinfecţia prin ozonizare şi filtrare pe strat de cărbune activ. Au fost reabilitate din punct de vedere termic clădirile unităţilor tehnologice existente, precum şi cele noi.

Procesele tehnologice din cele două staţii de tratare a apei funcţionează în regim automat şi sunt monitorizate on-line prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date).

Contractul de lucrări, având ca obiect „Sighişoara şi Cristuru Secuiesc –

Reabilitarea staţiilor de tratare a apei” face parte din proiectele Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş respectiv Fazarea proiectului Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, cofinanţate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, şi a fost semnat în data de 19 iunie 2013 cu SC AEG Tehnology SRL.

Proiectele sunt implementate de către Operatorul Regional SC Compania Aquaserv SA Târgu-Mureş şi reprezintă cele mai importante investiţii de până acum, din judeţul Mureş, în domeniul infrastructurii de apă potabilă şi canalizare.

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

(Comunicat de presă, SC Aquaserv SA)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE