Home / Slider / „Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri, implementat în şcolile din Mureş

„Necenzurat”, proiect de prevenire a consumului de droguri, implementat în şcolile din Mureş

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș a lansat și în acest an proiectul de prevenire a consumului de droguri, destinat elevilor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, denumit „Necenzurat”.

Proiectul are la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale, implică triada profesor-elev-părinte, foloseşte metode interactive şi se bazează pe studii care dovedesc eficienţa acestui tip de intervenţii.  Scopul proiectului este de a forma elevilor, din ciclul gimnazial, abilităţi de viaţă sănătoasă necesare luării unor decizii corecte şi responsabile privind consumul de tutun, alcool şi droguri.

În acest sens, joi 8 iunie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Mureș a avut loc o ședință de informare adresată unui număr de 20 de cadre didactice din ciclul gimnazial din județul Mureș ce a presupus, oferirea de către specialiștii CPECA Mureș, de informaţii teoretice şi actualizate din domeniul prevenirii consumului de droguri în rândul adolescenţilor.

În urma acestei informări specialiştii prezenţi la curs, au dobândit cunoștințe generale despre droguri şi toxicomanie, urmând a desfășura activități adresate elevilor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani.

Elevii participanţi la proiect vor parcurge 12 activităţi interactive cu tematică diferită, precum prietenie, anturaj, influenţa grupului, strategii de a face faţă problemelor, informaţii despre alcool, tutun şi droguri. Totodată, proiectul presupune trei întâlniri diferite şi cu părinţii elevilor participanţi la activităţile proiectului, dar şi o întâlnire părinţi-copii.

(Redacţia)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț important despre accesul în Piața de Vechituri Târgu Mureș!

Conducerea SC Administrator Imobile și Piețe SRL Târgu Mureș a anunțat marți, 7 decembrie, care …