Share
Home / Administratie / Delegaţie din Ucraina la IPJ Mureş

Delegaţie din Ucraina la IPJ Mureş

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a primit recent, în data de 8 iunie, vizita unei delegaţii formată din reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor din Ucraina.

Din cei 20 de membri ai delegaţiei ucrainene au făcut parte reprezentanţi ai Guvernului din Ucraina, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor – responsabili pe probleme de sănătate şi protecţie socială, directori de centre sociale pentru familie, membri ai Comisiei pentru probleme de familie si tineret, reprezentaţi ai Departamentului pentru Sănătate, preşedintele unui ONG, managerul şi coordonatorul Biroului Regional al Fondului ONU pentru Populaţie, coordonatori pe proiecte pe linie de management al conflictelor şi răspuns umanitar, dar şi poliţişti responsabili cu prevenirea delicvenţei juvenile şi gestionarea intervenţiei poliţiştilor.

Delegaţia a fost însoţită atât de doamna – preşedinte a Institutului Est-european de Sănătate a Reproducerii Târgu-Mureş, cât şi de doamna director executiv al institutului. Schimbul de experienţă a constat în prezentarea în paralel a sistemelor de intervenţie din cele două ţări, la cazurile de violenţă în familie. Subiectul întrevederii a fost modul de abordare a cazurilor de violenţă în familie de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş,  structurile din cadrul inspectoratului care au competenţe pe această linie, instituţiile din sistemul integrat de intervenţie la cazurile de acest gen, care sunt măsurile pe care le pot lua poliţiştii după sesizare, informaţiile primite de victime şi ce presupune un ordin de protecţie”, au transmis reprezentanţii IPJ Mureş prin intermediul unui comunicat de presă.

La întâlnire a participat şi şeful Secţiei Urmărire Penală din cadrul Pachetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

„Vizita acestei delegaţii din Ucraina este a doua de acest gen din ultima lună şi vine în continuarea participării în Ucraina, a unui ofiţer specialist din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la Conferinţa “Întărirea răspunsului multi-sectorial la violenţa de gen în Ucraina”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Atragerea banilor europeni, prioritate pentru liberali

Săptămâna trecută a avut loc o dezbatere privind fondurile europene și cum acestea pot contribui …

Share
Share

Newsletter Zi de Zi

Te-ai abonat cu succes!