Home / Administratie / Borbély László, lobby pentru România Oraşelor Inteligente

Borbély László, lobby pentru România Oraşelor Inteligente

Consilierul de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, Borbély László, a participat luni, 12 iunie, ca reprezentant al Guvernului, la Conferința „Jump to Smart. 1.0. România Orașelor Inteligente”, desfășurată în  București.

În cadrul reuniunii, Borbély László a invocat necesitatea punerii în practică a Strategiei de Dezvoltare Spațială pe termen mediu, care a fost adoptată în anul 2008, strategie bazată pe dezvoltarea policentrică, pe centre de dezvoltare zonale, care vor trebui să aibă strategii de dezvoltare pe termen mediu și lung.

Totodată, consilierul de stat a menționat că România are o Strategie de Dezvoltare Durabilă din anul 2008 care trebuie actualizată și corelată cu ”Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite” pentru a o implementa.

Referitor la conceptul de Orașe Inteligente, Borbély László a precizat că implementarea Obiectivelor Agendei 2030 va conduce spre o dezvoltare durabilă pe termen mediu și lung. De asemenea, construirea unor infrastructuri rezistente și încurajarea inovației va duce la oraşe şi comunităţi durabile, la dezvoltarea așezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, să fie sigure, reziliente şi durabile, colaborarea cu autoritățile locale fiind definitorie în dezvoltarea durabilă a României.

László Borbély a primit, din partea organizatorilor, un ”Certificat neutralizare amprentă carbon”.

La eveniment au mai participat Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubacic, comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, miniștri ai Guvernului României, reprezentanți ai administrației locale și firme care au soluții pentru dezvoltarea inteligentă a orașelor.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Luduș: S-a aprobat o nouă comisie de evaluare

În anul 2019 a intrat în vigoare Codul administrativ aprobat prin Ordonanța de Urgență a …