Home / Galerii Foto / FOTO: Gala elevilor matematicieni

FOTO: Gala elevilor matematicieni

Distribuie

Elevii din județul Mureș care au obținut premii și mențiuni la fazele județene și naționale ale Olimpiadei de Matematică și la Concursul de Matematică „Adolf Haimovci”, în anul școlar 2016-2017, au fost premiați în cadrul unui eveniment festiv care a avut loc la Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, miercuri 14 iunie, de la ora 16.00. Festivitatatea a început cu premierea elevilor cu rezultate deosebite la faza națională a Olimpiadei de Matematică și a continuat cu premierea profesorilor. De asemenea, au fost premiați și profesorii care au activat la Centrul de Excelență „Otilia Stan” și la Centrul de Excelență Emag.

Totodată, au  fost invitați să participe elevii premiați la faza națională și internațională a Concursului Gimnaziilor și Liceelor Maghiare și profesoriii coordonatori; elevii participanți la Olimpiada Satelor transilvane, faza interjudețeană, și profesorii coordonatori. În cadrulaceluiași eveniment au fost premiați și câștigătorii Concursului Matema-Tic „Otilia Stan”.

Felicitări elevilor, profesorilor și părinților

„Dragi elevi, distinși colegi, iată că după un an premiem astăzi excelența și prețuim pentru a nu știu câta oară valoare. Salut prezența în sală a unor distinși profesori de matematică. De-a lungul timpului valoarea rezultatelor se datorează și acestor profesori. Vă mulțumesc din suflet pentru că sunteți niște profesori cu totul și cu totul speciali, care reușiți să descoperiți  și să pregătiți acești copii minunați, pe care astăzi îi premiem”,  a spus Ioan Macarie, inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Ioan Macarie a continuat prin a-i felicita și pe părinții elevilor. „Sunt absolut convins că veți reuși în viață, fără nicio emoție, dacă la matematică sunteți atât de buni”, le-a spus Macarie levilor, urându-le o vacanță plăcută.

Inpsectorul școlar general le-a înmânat câte o medalie de merit elevilor care au participat la faza națională a Olimpiadei de matematică: Tudor Vultur, clasa a V-a, Școala Gimnazială „Dacia”, Barta-Zágoni Bernadette, Liceul „Bolyai Farkas”, Kacso Chris Sandor, clasa a VII-a, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Vlad Degeu, clasa a VIII-a, C.N. „Papiu”, Florea Ciprian, clasa a IX-a, C.N. „Papiu” – Medalie de bronz la faza națională, Tereza Oprea, clasa a IX-a, Colegiul Național „Unirea”, David Purcar, clasa a X-a, C.N. „Unirea” – Mențiune și Medalie de argint , Marius Măcean, clasa a X-a, C.N. „Papiu” – Medalie de bronz, Bogdan Blaga, clasa XI-a – Mențiune și Medalie, Anda Tenie, clasa a XI-a, C.N. „Papiu” – Mențiune și Medalie de argint, și Raul Octavian Rus, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic „Andrei Bârseanu” din Târnăveni – Mențiune și Medalie de argint.

Merită menționat faptul că Bogdan Blaga a propus una dintre problemele din subiectul de clasa a IX-a a fazei naționale, iar Anda Tenie a primit un premiu special pentru cea mai frumoasă rezolvare.

Profesorii pe scenă

A urmat premierea profesorilor, „cei care fac ca fiecare teoremă să pară mai frumoasă și fiecare problemă mai ușoară, fiecare demonstrație să fie mai interesantă și mai pe înțelesul vostru. Sunt convinsă că a fost o muncă de echipă și că fiecare rezultat pozitiv este urmarea firească a efortului depus, a nenumăratelor exerciții și probleme rezolvate împreună.  De aceea, doresc să-i invit în scenă pe domnii profesori de matematică”, a spus Mihaela Cojocnean, inspector școlar pentru matematică-informatică secția română, în cadrul ISJ Mureș. Apoi, au primit diplome, pe rând toți elevii care au obținut cel puțin mențiune la olimpiada județeană și/sau premii la concursurile de matematică din clasele a V-a până la a XII-a.

FOTO: Gala elevilor matematicieni

Vezi și Medalii obținute de elevii mureșeni la Olimpiada Națională de Matematică

Lista elevilor premiați o găsiți pe site-ul ISJ Mureș – AICI


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.