„Şcoala Siguranţei Tedi”, la final de proiect! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

„Şcoala Siguranţei Tedi”, la final de proiect!

Delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, reprezentând una dintre priorităţile de lucru ale Poliţiei, sens în care, la nivel naţional se derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor/adolescenţilor în sensul adoptării unui comportament antidelictual şi antivictimal.

În acest context, începând cu luna noiembrie a anului 2016, a început derularea  Proiectului „Şcoala Siguranţei Tedi”, aflat la cea de-a doua ediţie, în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Timbark Maspex România, care se desfăşoară la nivel naţional, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Proiectul s-a derulat pe parcursul anului şcolar 2016-2017, având ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari au fost elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi confruntându-se cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

În judeţul Mureş, 30 cadre didactice/clase s-au înscris în proiect, totalul de elevi beneficiari ridicându-se la 715 copii.

În cadrul activităţilor susţinute, poliţiştii de prevenire au discutat şi dezbătut cu elevii subiecte referitoare la tot ceea ce presupune siguranţa acestora: de la siguranţa rutieră, la cea personală şi a bunurilor, până la siguranţa în mediul online.

Astfel, copiii au fost informaţi referitor la regulile de circulaţie pietonală sau ca pasageri în mijloace auto, dar şi la modul în care trebuie să reacţioneze în cazul în care se pierd sau cum să-şi protejeze bunurile.

Materialele de suport primite de şcoli au fost deosebit de atractive: cărţi de colorat, idei de activităţi, pliante pentru părinţi, toate acestea putând fi vizualizate de către orice persoană interesată pe www.scoalatedi.ro, alături de diverse jocuri educative!

 

(Comunicat, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, IPJ Mureş)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE