Home / Administratie / Finanțări europene pentru două drumuri județene

Finanțări europene pentru două drumuri județene

Valer Băţagă, director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională plementări Proiecte din cadrul Consiliul Județean Mureș, a precizat miercuri, 14 iunie, într-o conferinţă de presă, că prioritățile de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 au în vedere reabilitări de drumuri, precum și reabilitări energetice a unor clădiri aparținând domeniului public al județului. „Programul Operațional Regional creează o se rie de oportunități dedicate autorităților publice județene în vederea accesării fondurilor ca să ofere posibilitatea menținerii propriului patrimo niu într-o stare de funcționare mai mult decât corespunzătoare. De aceea, în momentul de față suntem axați pe ceea ce oferă ca și posibilitate de finanțare Programul Operațional Regional. Unul dintre obiectivele noastre îl constituie reabilitarea rețelelor de infrastructură rutieră, respectiv două drumuri județene. Unul încercăm să-l realizăm în parteneriat cu județul Sibiu, respectiv DJ 106 Agnita – Sighișoara, și un al doilea drum, DJ 142 Ungheni – Târnăveni. Există niște condiționalități impuse de către aceste programe de finanțare, chiar dacă în realitate anumite lucruri nemulțumesc, pe bună dreptate, populația care folosește drumul Ungheni – Târnăveni, dacă dorim să modernizăm drumul din fonduri europene, trebuie să ținem seama de anumite condiții impu se de programul de finanțare, asta neexcluzând acele acțiuni care trebuiesc făcute în mod permanent, pentru a asigura o cursivitate și o nor malitate în ce privește siguranța traficului pe acel drum județean”, a precizat Valer Bățagă.

În ce privește reabilitările energetice a unor clădiri aparținând domeniului public al județului, vizate sunt două corpuri de clădiri aparținând Spitalului Clinic Județean Mureș. „Un alt domeniu în care ne axăm în această vară care se anunță una foarte fierbinte, din toate punctele de vedere, se referă la accesarea fon durilor în vederea reabilitării energetice a unor clădiri aparținând domeniului public al județului. Suntem într-o fază destul de avansată cu ceea ce înseamnă documentația tehnică la două corpuri de clădiri aparținând Spitalului Clinic Județean Mureș. Mai avem de asemenea, încă o serie de alte surprize care vor fi făcute publice la momen tul respectiv”, a subliniat Valer Bățagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Sânpaul, noul pol industrial al judeţului Mureş

Una dintre cele mai importante zone economice a judeţului Mureş este cea din jurul Aeroportului …