Home / Slider / Fir întins în scop caritabil pentru gemenii Gruia și Vladimir

Fir întins în scop caritabil pentru gemenii Gruia și Vladimir

Lacul Păingeni a găzduit sâmbătă, 17 iunie, prima ediție a Cupei „Peștișorul de Aur”, concurs caritabil de  pescuit sportiv pentru copii cu vârsta între 4 și 14 ani. Organizatorii evenimentului au fost  Claudiu Sorin și Simina Carmen Arion, reprezentanți Sorimedical, fondurile adunate au fost donate Asociației „Micii Eroi”. Concursul a reunit 30 de copii din  Târgu-Mures, Cluj și Bistrița, alături 40 de părinți și bunici entuziaști. „Magia peștisorului există! Și nu a fost doar un pește de aur, ci 233 de pești pescuiți de copii între 4 si 14 ani, cu sau fără experiența ținerii undiței în mână până la acest concurs. Organizatorii concursului, Sorin Claudiu și Simina Arion (reprezentanții firmei Sorimedical) ne-au primit dimineața la ora 8 cu brațele pline de surprize: stomacul gol l-am răsfățat cu pâine cu untură și ceapă roșie, cozonac cu nucă, iar tații și-au înecat emoția într-un pahar de țuică de prune cu mărgele multe și plutitoare. Prânzul a fost unul delicios, gulas la ceaun pus pe foc de lemne. Orele 16:00 ne-au prins împărțiți în două linii unite de emoții: una cu copiii, toți premiați cu salbe de medalii, cupe câștigatoare și plase cu bunătăți și cadouri îmbietoare pentru viitoarele partide de pescuit,  și o altă linie, cu părinți și bunici îmbătați de bucuria copiilor și nepotilor”, a precizat Ancuța Tăbărean Vitan, mama gemenilor Gruia și Vladimir.

Oameni cu inimă de aur

Câștigătorii concursului au fost Mara Gliga (36 pești) – Locul 1, Vivian Orban (33 pești) – Locul 2, și Denis Muresan (17 pești) – Locul 3. Au mai fost acordate premii pentru “Cel mai mic pește”(0.02 gr) – Cristina Mihai , “Cel mai mare pește”(174 gr) – Sabina Cotrut si “Surpriza în undiță”(un rac mare) – George Zagon.„Poza de final de concurs am făcut-o cu ochii înnecați în lacrimi grele ca plumbul: acești 30 de copii și-au donat taxa de participare de 60 lei gemenilor mei, Gruia și Vladimir, și mai ales visului lui Gruia de a se opera în SUA, la Childern’s Hospital din Saint Louis pentru rizotomie dorsal selectiva (60.000$). Gruia, cu paralizie cerebrală (tetrapareză spastică) și spasticitate în membre trebuie să aibă o șansă de viață mai aproape de normalitate. Magia există chiar și pe pământ căci solidaritatea, într-o cauza umanitară ca a noastră,  este făcuta de oameni cu inimă de aur. Familia Arion este una înnobilată cu o astfel de inimă de aur. Mulțumesc sponsorilor care l-au ajutat pe Sorin Arion și pe soția lui ca acest concurs caritabil să aibă loc,  și că premiile să bucure acești 30 de copii participanți. De asemenea, mulțumesc elevelor de la liceul meu de suflet, Colegiul Economic ”Transilvania” care au trudit voluntar la masa bună și gustoasă”, a spus Ancuța Tăbărean Vitan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Administrația Bazinală de Apă Mureș participă la „Let’s Do It, România!” 2021

INFORMARE DE PRESĂAdministrația Bazinală de Apă Mureș, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor, participă la …