Home / Agricultura / Măsuri de sprijin pentru tinerii fermieri și fermele mici

Măsuri de sprijin pentru tinerii fermieri și fermele mici

Distribuie

Începând cu luna mai a fost deschisă sesiunea pentru SubMăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” care se adreseaza „tânărului fermier” – o persoană cu vârsta de până la 40 de ani la momentul depunerii Cererii de Finanțare, inclusiv cu o zi înainte de a împlini 41 de ani, care deține competențele și calificările profesionale adecvate și care se stabilește pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al respectivei exploatații, exploataţie care are o dimensiune economică cuprinsă între 12.000 – 50.000 SO.

Exploataţia trebuie sa fie înregistrată în Registrul Unic de Identificare – APIA, în Registrul agricol și/ sau în Registrul exploatațiilor – ANSVSA. Solicitantul eligibil trebuie sa fie persoană fizică înregistrată şi autorizată sau întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale sau întreprinzător titular al unei întreprinderi familiale sau asociat unic şi administrator al unei societăţi cu răspundere limitată – SRL sau asociat majoritar (majoritate absolută 50%+1) și administrator al unei societăţi cu răspundere limitată – SRL.Tinerii fermieri dispun de fonduri europene în valoare totală nerambursabilă de 170 milioane de euro, din care pentru zona montană sunt alocate 34 milioane de euro. Pragul minim de selecție al proiectelor depuse prin SubMăsura 6.1 este de 25 de puncte”, a precizat Daniela Teodora Lupei, Directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Mureş.

Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici

De la aceeași dată de 3 mai este deschisă și sesiunea pentru depunerea cererilor de finanțare pentru SubMăsura 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. Fermierii, care dețin în proprietate sau folosință o exploatație agricolă încadrată în categoria de fermă mică, având dimensiunea cuprinsă între 4.000 – 11.999 SO (valoarea producției standard), pot obține un sprijin nerambursabil de 15.000 Euro. În sesiunea aferentă lui 2017, alocarea financiară stabilită pentru SubMăsura 6.3 este de 100 milioane de euro, din care zonei montane îi revin 21 milioane de euro. Pragul minim de selecție al proiectelor depuse pe SubMăsura 6.3 este 15 de puncte. Ghidurile solicitantului pot fi găsite pe site-ul www.afir.info. Pentru informaţii legate de măsurile din PNDR 2014-2020 persoanele interesate se pot adresa OJFIR Mures cu sediul in Tg. Mureş, Aleea Carpaţi, nr. 17, telefon 0265212133, e-mail: ojfir.mures@afir.info.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.