Home / Invatamant / FOTO: „Cântec, joc şi voie bună” la Grădiniţa „Albinuţa”

FOTO: „Cântec, joc şi voie bună” la Grădiniţa „Albinuţa”

Într-o frumoasă zi de vară, 14 iunie 2017, grupa „Fluturașilor” de la Grădinița cu Program Prelungit „Albinuța” din Târgu-Mureș, coordonați de profesorii de învățământ preșcolar Diana Pop, Mihaela Toma şi Alina Vlasa și-au luat rămas bun de la grădiniță prin desfășurarea unei serbări cu tematică folclorică intitulată ”Cântec, joc și voie bună”.

Ideea organizării și desfășurării unei astfel de serbări a plecat din dorința de a transmite și preșcolarilor o parte din tradițiile și obiceiurile noastre populare. Dansul popular, muzica populară, strigăturile și portul național devin mijloace puternice de descoperire și valorificare a posibilităților spirituale și creatoare a poporului nostru.

Ne-am dorit ca toți copiii să asimileze informații referitoare la tradițiile și obiceiurile populare locale, să realizeze corelații între informațiile asimilate și experiența proprie, să redea în manifestări artistice cântece, strigături, zicători, dansuri populare, exprimându-și interesul pentru cunoașterea acestora.

Serbarea s-a desfășurat în curtea grădiniței, într-un cadru specific tradițional cu decor realizat din obiecte de artizanat covoare de lână tesute, ștergare, farfurii, ulcioare, fuior de canepă, icoană, ticlăzău, coșuri de nuiele. Au participat 29 de copii, care au îmbrăcat cu mândrie costumul popular specific zonei Văii Mureșului superior, Văii Gurghiului, Târnavelor.

Programul serbării a conținut poezii și zicători populare care au redat aspecte din viața satului, relațiile dintre oameni, natura, dorul, iubirea.

Cântecele populare precum ”Bună ziua dragii mei!”, ”Frumoasa-i vecina noastră!”, ”Cui nu-i place dragostea!”, ”Supărat badea-i de aseară!”, ”Mi-a zis mama că mi-o da!” au adus bucurie și amintiri frumoase în rândul părinților care au cântat și ei împreună cu noi.

Finalul serbării s-a desfășurat prin punerea în scenă a unor dansuri populare precum: ”Fecioresc”, ”Lingurile”, ”Învârtita” care au completat frumos programul nostru.

Întrucât sufletul nostru este mereu aproape de tradiții si obiceiuri populare cu dragă inimă vom aborda mereu astfel de programe în activitatea cu preșcolarii.

Mulțumim părinților pentru încrederea care au avut-o în alegerea Grădiniței „Albinuța”, pentru deschiderea și implicarea în activitățile desfășurate în scopul asigurării unei dezvoltări sigure și armonioasă a copiilor.

Educatoarele grupei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ATENȚIE! Acțiuni de verificare a măsurilor anti-COVID în zonele aglomerate!

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a transmis marți, 11 august, prin intermediul unui comunicat de …