Share

Home / Business / Incendiu la izolaţia unei conducte de transport hidrogen a Secţiei Amoniac III a Azomureş

Incendiu la izolaţia unei conducte de transport hidrogen a Secţiei Amoniac III a Azomureş

Un incendiu izbucnit duminică, 25 iunie, la izolaţia unei conducte de transport hidrogen de la Secţia Amoniac III a Combinatului Azomureş din Târgu-Mureş a pus în alertă autorităţile, însă intervenţia rapidă a echipelor de pompieri aparţinând combinatului şi a celor militari a făcut ca zona să nu fie evacuată.
„La o conductă de hidrogen a apărut undeva o fisură, s-a aprins izolaţia, începutul de incendiu a avut loc undeva la 20 de metri deasupra solului, în momentul de faţă s-a oprit alimentarea conductei cu hidrogen iar incendiul a fost lichidat. Am avut resurse ISU şi de la Combinat, s-au luat măsuri de oprire a presiunii şi a instalaţiei, în momentul de faţă nu mai sunt probleme. Iniţial a fost oprită deschiderea Promenada Mall şi a staţiilor de carburanţi din zonă, am vrut să oprim şi circulaţia (pe Drumul European E60), dar nu mai sunt niciun fel de probleme. Acum, împreună cu cei de la Azomureş cercetăm cauza producerii incendiului. Nu am luat măsuri de evacuare, totul este sub control, din primul moment serviciul voluntar al Azomureş şi colegii noştri au luat măsuri la locul intervenţiei. Am alertat întreg efectivul unităţii, activităţile au intrat în normal şi la Mall şi la benzinării”, a declarat pentru Agerpres, general Dorin Oltean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.
Potrivit generalului Oltean, incendiul s-a manifestat pe izolaţia conductei pe circa 4 metri, iar ISU Mureş a intervenit cu trei autospeciale cu praf.

(Sursa: www.agerpres.ro)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect al Arhiepiscopiei Sibiu: 21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile

  26 februarie 2020   Dezvoltarea antreprenoriatului social din Regiunea Centru, prin înfiinţarea și dezvoltarea …

Share
Share