Incendiul de la Azomureş, stins din camera de comandă. Comisie pentru stabilirea cauzelor incidentului Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 695 Vizualizări

Incendiul de la Azomureş, stins din camera de comandă. Comisie pentru stabilirea cauzelor incidentului

Purtătorul de cuvânt al SC Azomureş SA Târgu-Mureş, Ovidiu Maior, a declarat duminică, 25 iunie, pentru Agerpres, că în urma incendiului izbucnit la izolaţia unei conducte de transport hidrogen de la Secţia Amoniac III a Combinatului s-a format o comisie de stabilire a cauzelor incidentului.

„În timpul opririi uneia dintre instalaţiile de pe platformă, pentru revizia anuală, s-a declanşat un incendiu. Au intervenit imediat pompierii din cadrul Azomureş, însă nu a mai fost nevoie de folosirea echipamentelor pentru că operatorii instalaţiei au redus cantităţile de hidrogen şi practic flacăra s-a stins de la sine. Conform procedurilor, a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, care s-a deplasat pe platforma Azomureş, însă nu a fost nevoie de folosirea echipamentelor de stingerea incendiilor. În acest moment s-a format o comisie internă, împreună cu reprezentanţii ISU şi se verifică ce a dus la declanşarea acestui incident. Nu există victime, iar pagubele materiale urmează a fi estimate. Nu a existat niciun pericol pentru populaţie fiindcă acest incendiu a fost localizat foarte repede, operatorii instalaţiei reducând tot ceea ce putea să ardă ca şi hidrogen, iar flacăra s-a stins”, a declarat Ovidiu Maior.
Acesta a spus că Azomureş este un obiectiv strategic important şi este obligatorie anunţarea ISU şi a afirmat că, având în vedere că instalaţia este complet automatizată, s-a putut interveni de la distanţă, de la camera de comandă.
„Este vorba de un control din camera de comandă, s-a acţionat conform procedurilor interne şi s-a acţionat de la distanţă. Urmează să stabilim cauza, vom avea în scurt timp şi un răspuns. Nu s-a pus problema evacuării platformei niciun moment”, a precizat Ovidiu Maior.
Incendiul izbucnit, duminică, la izolaţia unei conducte de transport hidrogen de la Secţia Amoniac III a Combinatului Azomureş din Târgu-Mureş a pus în alertă autorităţile, însă zona nu a fost evacuată.
(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE