FOTO: CardioIMAGE, infrastructură unică în România Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1169 Vizualizări

FOTO: CardioIMAGE, infrastructură unică în România

Clinica Cardio Med din Târgu-Mureş, condusă de soţii Imre şi Theodora Bendek, a lansat oficial vineri, 23 iunie, platforma CardioIMAGE, o noutate absolută în lumea medicală din România.

Echipamente de înaltă performanţă

Platforma de imagistică în domeniul cardiac a fost realizată în cadrul unui proiect de infrastructură de cercetare în valoare de 2 milioane de euro, cofinanţat din fonduri europene şi guvernamentale şi a fost lansată cu ocazia celei de-a 17-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională CardioNET. De asemenea, platforma CardioIMAGE reuneşte două echipamente de înaltă performanţă destinate bolnavilor cardiovasculari – un RMN cu aplicaţii cardiace şi un Computer Tomograf ultramodern, tot cu destinaţie principală în domeniul bolilor cardiovasculare, precum şi un laborator de prelucrări computerizate, respectiv imagistică computaţională.

„Proiectul prin care s-a realizat platforma pe care o inaugurăm a fost declarat câştigător la o competiţie de infrastructură de cercetare, fiind clasat pe locul 1 pe ţară. Prin intermediul proiectului s-a creat o platformă imagistică unică în România constând în echipamente de înaltă performanţă pentru diagnosticul şi tratamentul bolii cardio-vasculare. Practic, acest proiect consolidează poziţia de vârf a Centrului nostru în domeniul bolilor cardio-vasculare în România – vorbesc aici de centrul nostru universitar. Boala cardio-vasculară este una dintre priorităţile Medicinii târgumureşene, iar profesionalismul specialiştilor care tratează boala cardio-vasculară este unul dintre brandurile medicale ale oraşului Târgu-Mureş şi judeţului Mureş. Proiectul a fost finanţat de Guvernul României şi Uniunea Europeană şi a fost implementat într-un timp record, de nouă luni de la contractare, din septembrie 2016 până în prezent reuşind să dăm în folosinţă astăzi o infrastructură de cercetare şi o infrastructură sanitară unică în România, care va fi pusă la dispoziţia nu numai a cercetării medicale, dar în primul rând a bolnavului cardio-vascular, care va fi principalul beneficiar al tuturor eforturilor noastre. Doresc să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul redactării şi implementării acestui proiect, atât specialiştilor cât şi autorotăţilor locale, şi cred că este o realizare de care toţi trebuie să fim mândri, atât echipa noastră cât şi oraşul şi judeţul nostru”, a afirmat dr. Theodora Benedek, şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, preşedinte al Comisiei de Cercetare a Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi nu în ultimul rând expert şi vicepreşedinte al Panelului Ştiinţele Vieţii, Horizon 2020, din cadrul Comisiei Europene.

Prof. dr. Benedek Imre: „Suntem o forţă în Medicină”

Preşedintele Conferinţei CardioNET şi totodată creatorul echipei de la Clinica Cardio Med din Târgu-Mureş, prof. dr. Bendek Imre, a transmis mulţumiri tuturor celor care şi-au adus contribuţia la succesul proiectului şi a subliniat importanţa platformei inaugurate pentru progresul cercetării din România în domeniul cardiologiei intervenţionale.

„Fără falsă modestie, iniţiativa a plecat de la mine. Am realizat această unitate despre care noi afirmăm că este o forţă în Medicina judeţului Mureş şi cea a României. Cred că laboratorul nostru este unul dintre cele mai bine dotat laborator de imagistică şi de diagnostic şi tratament a bolilor cardiovasculare din România”, a precizat prof. dr. Benedek Imre.

Felicitări din partea autorităţilor judeţene

La momentul festiv al inaugurării de la Clinica Cardio Med din Târgu-Mureş au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, respectiv dr. Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş, şi Alexandru Cîmpeanu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

„Deosebit de important mi se pare faptul că acest Centru aduce un plus în lumea medicală mureşeană cu care eu, de câte ori am avut oaspeţi din ţară sau de peste hotare, m-am lăudat întotdeauna”, a spus dr. Lucian Goga.

„Sunt foarte mândru că aparţin comunităţii judeţului Mureş şi iată că astăzi, prin efortul unei echipe şi a doamnei profesor infrastructurii din acest domeniu i se augumentează această platformă cae nu face decât să asigure un plus de valoare medicinii din această ramură de activitate”, a afirmat Alexandru Cîmpeanu.

Colaborare cu Universitatea „Petru Maior”

Proiectul a fost implementat în colaborare cu Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş, instituţie reprezentată de rectorul Călin Enăchescu.

„Este un lucru excepţional care trebuie apreciat ca atare, să reuşeşti să construieşti acest centru şi ceea ce este mai important, pe lângă aparatură – pentru că aici este aparatură de multe milioane de euro – este o echipă. Şi asta este cred mai presus decât valorile financiare care sunt implicate. Domnul profesor şi doamna profesor au creat o Şcoală”, a punctat prof. univ. dr. Călin Enăchescu.

Text: Alex TOTH

Foto: Bristena, Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE